fallback

Dow и S&P 500 се търгуват близо до рекордни стойности*

Акциите на Hewlett Packard Enterprise поскъпват с повече от 5%

17:21 | 25.09.24 г.

Индексите на Wall Street се търгуват със слаби изменения, но все така близо до нови рекордни стойности, предава CNBC. В първите минути от борсовата сесия широкият пазарен показател S&P 500 и технологичният измерител Nasdaq Composite почти не трепват, докато индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредва слабо с 37 пункта, или 0,1%.

И трите основни бенчмарка са напът да регистрират положителен септември, въпреки че опасенията за забавяне на икономиката в САЩ все още са налице след намаляването на лихвените проценти от Федералния резерв миналата седмица.

На този фон акциите на Hewlett Packard Enterprise поскъпват с повече от 5% след повишаването на рейтинга на компанията от страна на Barclays. Акциите на SAP поевтиняват с повече от 2% след новината, че германската софтуерна компания е разследвана от Министерството на правосъдието на САЩ.

Сега, след като централната банка на САЩ започна да понижава разходите по заемите, икономиката се превръща в по-голям фокус за инвеститорите. Предстоящите ключови икономически данни включват продажбите на нови жилища за август, както и седмичните молби за помощи при безработица.

В началото на днешната борсова сесия в САЩ доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се повишава до 3,766%, а тази по 30-годишните се понижава до 4,116%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница от конкурентни валути, регистрира спад от 0,11% до 100,36 пункта.

На стоковите пазари фючърсите върху международния петролен бенчмарк Брент поевтиняват с 1,1% до 74,34 долара за барел, а тези върху американския сорт WTI - с 1,22% до 70,69 долара за барел.

Златото поскъпва с 0,43 на сто и се търгува на цена от 2688,6 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 17:00 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:22 | 25.09.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още