fallback

"Доверие ОХ" ще изкупи 10 хил. собствени акции в сесията в сряда

Цената е определена на 8,5 лева на акция

08:25 | 25.09.24 г.

„Доверие Обединен Холдинг“ АД ще изкупи обратно 10 хил. собствени акции на 25 септември 2024 г., съобщават от компанията чрез Българската фондова борса (БФБ).

Цената е 8,5 лева на акция, а лицензираният инвестиционен посредник, на когото е дадена поръчката за обратното изкупуване, е „София Интернешънъл Секюритиз“ АД, посочва се в съобщението.

Последната цена, на която са сключвани сделки с акции на дружеството на БФБ-София в сесията на 24 септември, е 8,44 лева.

Акционерите на „Доверие Обединен Холдинг“ гласуваха на проведено в края на юни общо събрание обратно изкупуване при ценови диапазон 7-12 лева на акция.

Процедурата се предвижда да се извърши до пет години, считано от датата на приемане на решението за обратно изкупуване на собствени акции от общото събрание.

В последната година акциите на „Доверие Обединен Холдинг“ поскъпват с над 3%, а пазарната капитализация на дружеството достига повече от 183,6 млн. лева.

Дружеството отчете спад на приходите за първото полугодие заради свитите приходи от лихви от Молдова. Операциите на компанията в Молдова – т.е. дейността на банката BC Moldindconbank S.A., в която групата е мажоритарен акционер чрез дъщерното ѝ дружество „Доверие-Инвест“, продължават да носят повече от половината приходи.

Дружеството реализира към края на юни 2024 г. печалба след данъци в размер на над 38,1 млн. лева при 58,5 млн. лева година по-рано, или с близо 35% по-малко на годишна база.

Свързани компании:

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:25 | 25.09.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още