fallback

Wall Street опитва да се възстанови след резките спадове от вторник*

Широкият пазарен показател S&P 500 се търгува с 0,1% по-ниско

17:24 | 04.09.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Индексите на Wall Street започват днешната борсова сесия без значителни промени. Днес трейдърите ще опитат да се възстановят след спадовете от вторник, предава CNBC.

Широкият пазарен показател S&P 500 се търгува с 0,1% по-ниско. Индексът на сините чипове Dow Jones добавя 30 пункта, или 0,1%, докато технологичният измерител Nasdaq Composite губи 0,4%.

Акциите на Nvidia поевтиняват с 3%, след като Bloomberg съобщи, че Министерството на правосъдието на САЩ е изпратило призовки до компанията за производство на чипове. Това се случи, след като акциите на технологичния гигант се сринаха с повече от 9% по време на предходната борсова сесия.

Акциите на Meta Platforms, Amazon и Microsoft поевтиняват с по 1%.

Вчера Wall Street отбеляза негативна сесия, като основните бенчмаркове регистрираха най-лошия си ден от пазарния срив на 5 август насам. Това се дължеше най-вече на отлива на интерес към акциите на технологичните компании, както и на последните икономически данни, които показаха забавяне на растежа на американската икономика. Dow изостана с повече от 600 пункта, или 1,5%, а S&P 500 - с 2,1%. Nasdaq спадна с 3,3%.

Трейдърите се подготвят за по-голяма волатилност през септември, който исторически е слаб месец за пазарите. Много инвеститори очакват спад от 5% или повече през следващите седмици, въпреки че някои разглеждат всеки спад като възможност за покупка.

„Следващите осем седмици би трябвало да са отлична, много добра възможност да ребалансирате портфейла си, да го диверсифицирате и всъщност да оставите пазарната активност да се развие във ваша полза“, заяви Крис Хайзи, ръководител на инвестициите в Merrill и Bank of America Private Bank, в предаването Closing Bell по CNBC.

Сезонът на отчетите до голяма степен е зад гърба на инвеститорите, като Hewlett Packard Enterprise се очаква да представи тримесечните си резултати по-късно днес.

Трейдърите ще обърнат внимание и на доклада за новооткритите работни места и текучеството на работната сила в САЩ, както и на данните за фабричните поръчки.

В началото на днешната борсова сесия в САЩ доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижава до 3,791%, а тази по 30-годишните - до 4,092%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница от конкурентни валути, регистрира спад от 0,38% до 101,44 пункта.

На стоковите пазари фючърсите върху международния петролен бенчмарк Брент поевтиняват с 0,73% до 73,21 долара за барел, а тези върху американския сорт WTI - с 0,71% до 69,84 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,3 на сто и се търгува на цена от 2515,5 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 17:00 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:24 | 04.09.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още