fallback

Индексите на Wall Street са на зелено въпреки поевтиняването на акциите на Nvidia*

Цената на петрола продължава да расте осезаемо

17:47 | 29.08.24 г.
Автор - снимка
Създател

Водещите индекси на американската фондова борса започват сесията с ръстове, възстановявайки се от спадовете през предходния ден. Инвеститорите анализират и резултатите на някои водещи технологични компании, сред които и Nvidia, съобщава CNBC.

Широкият измерител S&P 500 прибавя 0,6%, колкото и Dow Jones Industrial Average, докато технологичният Nasdaq Composite напредва с 0,9%.

Акциите на производителя на чипове Nvidia изтриват 3,7%, след като компанията публикува актуалния си отчет. Тримесечната прогноза от сряда вечерта не успя да отговори на високите очаквания на инвеститорите, които предизвикаха главозамайващо поскъпване на акциите ѝ, залагайки милиарди на бъдещето на генеративния изкуствен интелект (AI).

„Смъртта, данъците и това Nvidia да надвие очакванията в отчета си са трите неща, на които може да заложите. Проблемът е, че размерът на надвиване [на очакванията] този път бе много по-малък от това, което сме виждали“, коментира Райън Детрик, главен пазарен стратег в Carson Group.

За сметка на това книжата на Salesforce прибавят 0,7% към цената си, след като компанията за софтуер се представи по-добре от очакванията за фискалното си второ тримесечие и увеличи прогнозата за годишната си печалба.

Ръст от 4,4% отчита и цената на акциите на HP, въпреки че технологичният гигант трябваше да свие прогнозата за печалбата за пълната година заради продължаващи проблеми със звеното за принтиране. Разочароващата прогноза помрачи първия ръст на приходите от две години, който сочи край на продължаващото слабо търсене на нови лични компютри.

При икономическите данни по-рано през деня стана ясно, че молбите за помощи при безработица са намалели спрямо предишната седмица, още повече облекчавайки притесненията за рецесия в САЩ. В същото време ръстът на брутния вътрешен продукт през второто тримесечие бе преразгледан в посока нагоре до 3% от първоначалните 2,8%.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации нараства до съответно 3,865% и 4,151%.

Доларовият индекс също се покачва с 0,4% до 101,48 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола продължава да расте. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент поскъпват с 2,5% до 80,58 долара за барел, докато тези върху американския сорт WTI прибавят към цената си 2,8% до 76,6 долара за барел.

Златото също поскъпва с 0,6% до 2551,7 пункта.

*Информацията е актуална към 17:15 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:49 | 29.08.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още