fallback

Berkshire Hathaway е първата извън технологичния сектор в САЩ с цена над 1 трлн. долара

От началото на годината акциите на компанията са поскъпнали с 30%

19:02 | 28.08.24 г. 1
Автор - снимка
Създател

Компанията Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет стана първата извън технологичния сектор в САЩ, чиято стойност прескочи 1 трилион долара, пише Bloomberg. В началото на търговския ден (28 август) акциите на компанията поскъпват с около 1% до почти 465 долара за брой и така пазарната капитализация на компанията прескочи нивото от 1 трилион долара за първи път в историята си и навлезе в зоната, доминирана от технологичните гиганти - Alphabet, Meta и Nvidia.

Трудно е да правиш пари по стария начин, коментира основавтелят и инвестиционен директор на Check Capital Management Стив Чек. "Berkshire Hathaway го направи бавно, но сигурно", допълни той при новината за прескачането на границата от 1 трилион долара.

От началото на годината компанията се радва на интереса на пазарите и е в основата на доброто представяне на S&P 500, посочва още Bloomberg. Акициите ѝ поскъпнаха с 30% и не е далеч от "Великолепната седморка" - основно технологични гиганти, чиито акции са п оскъпнали с 35% от началото на годината.

Bloomberg припомня, че Berkshire Hathaway е "перлата в короната" на Уорън Бъфет, който инвесира много в превръщането на текстилната компания в мащабна бизнесимперия. Той направи това заедно с партньора си Чарли Мънгър, който почина през ноември 2023 година на 99-годишна възраст.

От 1965 година Berkshire Hathaway повшава цената си със средно 20% на година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:02 | 28.08.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още