fallback

Облигациите на „И Ел Джи“ ще се търгуват на пазар beam на БФБ от 29 август

Емисията е от 5 хил. облигации с номинал 1000 евро всяка, или общо 5 млн. евро, с годишна лихва от тримесечен EURIBOR + 6,15%

18:34 | 26.08.24 г.

Облигациите на „И Ел Джи“ АД ще започнат да се търгуват на Българската фондова борса (БФБ) от 29 август 2024 г., съобщават от борсата.

Емисията е от 5 хил. облигации с номинал 1000 евро всяка, или общо 5 млн. евро.

Облигациите са издадени на 29 юли 2024 г. и са с падеж 29 юли 2029 г., или 60 месеца срок.

Годишният лихвен процент по облигациите ще се изчислява на базата на тримесечния EURIBOR + 6,15%, но не по-малко от 7,15% и не повече от 10% годишно.

Първото амортизационно плащане по емисията ще бъде осъществено на 29 октомври 2025 г. Първото лихвено плащане е предвидено да се направи на 29 октомври 2024 г.

Право на лихвено и амортизационно плащане имат облигационерите, които са вписани като такива не по-късно от три работни дни преди датата на съответното плащане.

Емитентът има право на датата на всяко лихвено плащане да погаси предсрочно цялата главница или част от нея, но не по-малко от 500 хил. евро или кратни на 500 хил. евро. Условията за това са определени в документа за допускане на облигациите на пазара.

„И Ел Джи“ е втората компания, която осъществи първично публично предлагане на облигации на пазар beam на БФБ-София в края на юли.

Дружеството ще използва набраните средства за отпускане на лизинги чрез дъщерните му компании.

„И Ел Джи“ АД е с предишно наименование „Евролийз Груп“ АД. Дружеството „Евролийз Груп“, заедно с „Авто Юнион“ АД, беше част от групата на „Еврохолд България“ допреди почти две години, когато и двете компании бяха продадени на близката до групата „Астерион България“ АД. В момента "Астерион" държи една трета от капитала, а останалите две трети - дружеството "И Ел Джи Кепитъл" АД с крайни собственици Асен Асенов и Ивайло Петков.

„И Ел Джи“ обединява онлайн платформа за лизинг, покупка и наем на употребявани автомобили, онлайн платформа за дългосрочен наем на автомобили, компания за финансов лизинг на автомобили и компания за лизинг на автомобили, която оперира в Северна Македония.

Свързани компании:

И Ел Джи АД (облигации, 2024 г., постоянна емисия)(ELGB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:34 | 26.08.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още