fallback

Индексите на Wall Street се опитват да продължат неубедително печелившата серия*

S&P 500 и Nasdaq са на зелено с ръст от по 0,2%

17:20 | 20.08.24 г.
Автор - снимка
Създател

Водещите индекси на американския фондов пазар започват новата сесия с леки изменения, опитвайки се да продължат печелившата си серия, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отписва 0,1%. От своя страна, широкият измерител S&P 500 напредва с 0,2%, колкото и технологичният Nasdaq Composite.

При индивидуалните акции тези на компанията за киберсигурност Palo Alto Networks поскъпват с над 7%, след като отчетът ѝ представи по-добри от очакваното резултати за фискалното четвърто тримесечие.

Книжата на търговеца на дребно Lowe’s остава относително без промяна, въпреки че компанията записа по-лоши от очакваното приходи и понижи прогнозата за годишна печалба, очаквайки забавяне на потребителските разходи.  

Днешното движение е факт след печеливша сесия за водещите показатели в понеделник, като S&P 500 и Nasdaq Composite отбелязаха осми пореден ден на ръстове. Това е първа такава серия за широкият измерител от ноември 2023 г., а за технологичния бенчмарк от декември 2023 г.

Водещите индекси продължават възстановяването си след пониженията по-рано този месец. На 5 август S&P 500 отбеляза най-лошата си сесия от 2022 г. на фона на широките пазарни разпродажби.

Силните данни за продажбите на дребно и по-слабата от очакваното инфлация, публикувани миналата седмица, помогнаха за успокояване на настроенията на инвеститорите за състоянието на американската икономика. Сега и S&P 500, и Nasdaq са на зелено за месеца с по над процент.

В петък предстои дългоочакваната реч на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл по време на икономическия симпозиум в Джаксън Хоул. Преди нея, в сряда, ще бъдат публикувани протоколите от последното заседание на централната банка за паричната политика от юли.

Wall Street очаква сигнали за това какво може да очаква от Фед на следващото заседание за лихвените проценти.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации намалява до съответно 3,837% и 4,09%.

Доларовият индекс, на свой ред, също се понижава с 0,2% до 101,64 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола расте. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент поскъпват с 0,5% до 78,02 долара за барел, а тези върху американския сорт WTI – с 0,6% до 74,8 долара за барел.

Златото също остава на зелено с ръст в цената от 1% до 2565,9 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 16:55 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:21 | 20.08.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още