fallback

Цената на медта се връща към четиримесечното дъно

Цинкът също продължи да губи, докато алуминият поскъпна след трескавия първи ден на седмицата

22:24 | 06.08.24 г.
Автор - снимка
Създател

Медта поевтиня във вторник по време на разнопосочна сесия за металите. Цените се върнаха към четиримесечното дъно, достигнато ден по-рано, след като суровините попаднаха в бурната глобална разпродажба на рискови активи, предаде Bloomberg.

Цинкът също продължи да губи, докато алуминият поскъпна след трескавия първи ден на седмицата, който доведе до загуба на милиарди на световните пазари. Сега инвеститорите следят дали драмата от понеделник, завършила с най-ниската стойност на медта от март насам, не показва, че предстоят по-дълбоки проблеми.

През последните месеци основният двигател за металите беше Китай, където разочароващото производство и слабият жилищен пазар подкопаха доверието на трейдърите. Сега пък нарастват опасенията за твърдо приземяване на икономиката на САЩ.

В началото на сесията във вторник по-широките финансови пазари бяха по-спокойни, като двата основни японски индекса се повишиха рязко, а фючърсите на американските акции се възстановиха след три дни на загуби.

Към 11:45 ч. местно време на Лондонската борса за метали цената на медта се понижи с 0,7% до 8826,50 долара за тон, обръщайки по-ранните си печалби. Цинкът поевтиня с 1,8%, а никелът и калаят останаха без промяна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:24 | 06.08.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още