fallback

„ИмПулс Растеж“ започва процедура по увеличение на капитала с варантите

Притежателите на варанти към 14 август могат да участват в процедурата, акции ще се записват в периода 15-30 август

13:10 | 02.08.24 г.
Автор - снимка
Редактор

„ИмПулс Растеж“ АД започва процедура по увеличение на капитала с варантите, които наскоро издаде, съобщават от дружеството чрез Българската фондова борса (БФБ).

Капиталът се предвижда да бъде увеличен от 5 924 266 лева на до 8 886 398 лева чрез издаване на до 2 962 132 обикновени, безналични, свободно прехвърлими поименни акции клас „А“, всяка с номинал от 1 лев и емисионна стойност 1,5 лева.

Новите акции ще бъдат записвани само от притежателите на варанти на дружеството.

Лицата, които имат право да участват в увеличението на капитала на „Импулс Растеж“, са тези, които са вписани като притежатели на варанти във водения от „Централен депозитар“ АД регистър на ценните книжа към 14 август 2024 г. Последната дата за сключване на сделки с варанти, в резултат на които приобретателят има право да участва в това увеличение на капитала, е 12 август 2024 г.

Акции ще започнат да се записват от 15 август. Крайната дата за упражняване на варантите чрез записване на акции от настоящото увеличение на капитала е 30 август 2024 г.

С един варант ще може да се запише една нова акция, т.е. всеки притежател на варанти има правото да запише такъв брой акции от увеличението на капитала, равен на броя на притежаваните от него варанти.

Правата по неупражнените в рамките на това увеличение на капитала варанти не се погасяват поради неупражняването им, а могат да бъдат упражнени в рамките на някоя от следващите процедури съгласно условията на емисията варанти.

Увеличението на капитала ще е успешно при записването и заплащането на поне една от новите акции, т.е. капиталът на дружеството ще бъде увеличен със сума от 1 лев до 2 962 132 лева, в зависимост от броя на записаните акции.

Инвестиционният посредник, който работи по увеличението на капитала на „ИмПулс Растеж“, е „София Интернешънъл Секюритиз“ АД.

С отделно съобщение от „ИмПулс Растеж“ уведомяват, че са придобили 15 хил. акции на „Смарт Органик“ АД на обща стойност 294 хил. лева. Покупката е извършена в регистрационна сделка. През юли са извършени продажби на 988 акции на „Смарт Органик“ АД на обща стойност 23 хил. лева.

Отделно дружеството съобщава, че третият му инвестиционен фонд – „ИмВенчър III КДА“, е участвал в рунд на финансиране на Delivers.AI Ltd. Инвестицията е в размер на 265 хил. британски паунда (близо 610 хил. лева). Общият рунд е за почти 3 млн. паунда, като в него са участвали Türkiye Development Fund, Истанбулския технически университет и Japan Post Capital.

Delivers.AI Ltd е платформа за управление на роботизирани автономни доставки до краен клиент. Компанията е основана от турски предприемачи и е със седалище Уоруик, Великобритания. Дружеството оперира освен на Острова и в САЩ, Турция и България. Сред съществуващите инвеститори на дружеството са Plug & Play Ventures, Kalyon Ventures, Inveo Ventures, Arz Portfoy Fund и Driventure.

Свързани компании:

ИмПулс Растеж АД - варанти(IMPW1)

Импулс Растеж АД(IMP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:10 | 02.08.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още