fallback

Акция на седмицата: „Ай Ти Еф Груп“ АД

Акциите на компанията, която вече разпредели първия си дивидент, поскъпват с над 34% в последната година

09:57 | 28.07.24 г.
Автор - снимка
Създател

„Ай Ти Еф Груп“ АД е акция на седмицата на Investor.bg.

Акциите на компанията поскъпват с над 34% в последната година, а пазарната капитализация на дружеството достига малко под 20 млн. лева.

„Ай Ти Еф Груп“ АД дебютира на Българската фондова борса (БФБ) в края на 2021 г., като набра малко над 3 млн. лева от инвеститорите. Акциите на дружеството се търгуват на пазара за малки и средни предприятия beam на БФБ от началото на 2022 г.

Тази година компанията разпредели и първия си дивидент – по 11 ст. на акция, или общо близо 400 хил. лева, които осигури от печалбата за 2023 г.

Дружеството има две емисии облигации. Първата е емитирана през 2019 г., в размер на 5 млн. лева със 7-годишен матуритет и 10% фиксирана годишна лихва.

Втората емисия облигации беше пласирана при условията на частно предлагане тази година. Тя е за 3,9 млн. евро, с фиксирана лихва в размер на 13% годишно. Комисията за финансов надзор (КФН) с решение от петък, 26 юли, одобри проспекта за допускане до търговия на регулиран пазар на същата емисия и я вписа в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:58 | 28.07.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още