fallback

„И Ел Джи“ е продало всички 5 хил. облигации на IPO-то

Компанията ще насочи набраните средства към дъщерните си дружества с цел предоставяне на лизинги

17:36 | 24.07.24 г.

Лизинговата компания „И Ел Джи“ АД е пласирала успешно всички предложени облигации в рамките на второто първично публично предлагане (IPO) на дългови книжа на пазара за растеж beam на Българската фондова борса (БФБ).

Дружеството предложи 5 хил. безналични, поименни, свободно прехвърляеми, лихвоносни, обезпечени, неконвертируеми, обикновени корпоративни облигации с номинална стойност 1000 евро всяка със срок 60 месеца.

Интересът към емисията е надхвърлил предложения брой облигации.

Годишната лихва по облигациите е в размер на 3-месечен EURIBOR + 6,15%, но не по-малко от 7,15% и не повече от 10%. Купон се предвижда да се изплаща на всеки три месеца, а главницата да се погасява на равни тримесечни вноски от втората до петата година.

Съветник по емисията е ИП „Евро-Финанс“ АД.

Компанията ще насочи набраните средства към дъщерните си дружества с цел предоставяне на лизинги, съответно до 3 млн. евро за Uplease, до 2 млн. евро за Amigo Finance и до 750 хил. евро на „ЕЛА МК“.

„И Ел Джи“ АД е с предишно наименование „Евролийз Груп“ АД. Дружеството „Евролийз Груп“, заедно с „Авто Юнион“ АД, беше част от групата на „Еврохолд България“ допреди почти две години, когато и двете компании бяха продадени на близката до групата „Астерион България“ АД. В момента "Астерион" държи една трета от капитала, а останалите две трети - дружеството "И Ел Джи Кепитъл" АД с крайни собственици Асен Асенов и Ивайло Петков.

„И Ел Джи“ обединява онлайн платформа за лизинг, покупка и наем на употребявани автомобили, онлайн платформа за дългосрочен наем на автомобили, компания за финансов лизинг на автомобили и компания за лизинг на автомобили, която оперира в Северна Македония.

Свързани компании:

И Ел Джи АД - временна емисия облигации(ELG1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:36 | 24.07.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още