fallback

"Корадо-България" ще изплати междинен дивидент от 0,1 лева на акция за полугодието

Акционерите ще гласуват предложението на ръководството на дружеството на извънредно общо събрание през септември

14:57 | 24.07.24 г.

Управителният съвет на „Корадо-България“ АД предлага изплащането на междинен дивидент на акционерите в размер на 0,1 лева на акция бруто от печалбата за първото полугодие на 2024 г., съобщават от компанията.

Общата сума възлиза на малко над 1,3 млн. лева.

Надзорният съвет е одобрил предложението, което трябва да бъде гласувано на извънредно общо събрание на акционерите. Според съобщението то ще се проведе на 11 септември, но още не е официално свикано.

Не е публикуван и отчетът на дружеството за първите шест месеца на 2024 г.

Производителят на радиатори „Корадо-България“ е една от компаниите на Българската фондова борса (БФБ), които традиционно разпределят междинен дивидент за първо полугодие. Изключение дружеството направи през миналата година заради спада на продажбите и влошаването на финансовите резултати.

През първото тримесечие на тази година обаче дружеството отчете силно забавяне на спада на продажбите и ръст на печалбата. Тенденцията явно се е задържала и през второто тримесечие, щом ръководството излиза с предложение за междинен дивидент, преди дори да е публикувало отчета за полугодието.

За миналата година компанията изплати на акционерите дивидент в размер на 0,19 лева бруто на акция, или общо 2,5 млн. лева.

Акциите на „Корадо-България“ поскъпват с малко под процент в последната година, а пазарната капитализация на дружеството възлиза на близо 61,4 млн. лева.

Свързани компании:

Корадо-България АД(KBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:57 | 24.07.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още