fallback

Борсовата сесия на Wall Street започва със слаби повишения*

Индексът на сините чипове Dow Jones добавя 67 пункта, или 0,1%

17:24 | 12.07.24 г.

Борсовата сесия на Wall Street започва с леко поскъпване на акциите, след като широкият пазарен показател S&P 500 вчера отбеляза най-лошата си сесия от април насам. Трейдърите посрещнаха началото на сезона на тримесечните отчети, като вече излязоха докладите за печалбите на водещи банки като JPMorgan и Citigroup, предава CNBC.

S&P 500 се повишава с 0,1%. Индексът на сините чипове Dow Jones добавя 67 пункта, или 0,1%. Технологичният измерител Nasdaq Composite нараства с 0,2 на сто.

Акциите на Wells Fargo поевтиняват с 6%, след като банката съобщи, че нетният лихвен доход - ключов показател за рентабилността на кредитирането за финансовите институции - не са отговорили на очакванията през второто тримесечие. Банката също така продължава да смята, че нетният лихвен доход ще намалее със 7% до 9% през тази година.

Акциите на JPMorgan също поевтиняват, въпреки че приходите на банката за второто тримесечие са били по-високи от очакванията на Wall Street поради скок в таксите за инвестиционно банкиране. Акциите на Citi пък поскъпват с близо 3% след позитивен отчет за второто тримесечие на годината.

Днес бяха публикувани данни, според които цените на едро в САЩ са се повишили повече от очакваното през юни. Засега изглежда, че трейдърите по-скоро ще пренебрегнат този по-разочароващ резултат, след като данните за спада на индекса на потребителските цени ден по-рано насърчи оптимизма, че Федералният резерв ще намали лихвите през септември.

В четвъртък S&P 500 приключи борсовата сесия с понижение от 0,88%, а Nasdaq Composite загуби 1,95%. И двата индекса прекъснаха седемдневните си печеливши серии и претърпяха най-лошия си ден от 30 април насам.

Dow се представи най-добре сред трите основни индекса, като се повиши с 0,08 на сто.

В началото на днешната борсова сесия доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се повишава до 4,205%, а тази по 30-годишните - до 4,419%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница от конкурентни валути, регистрира спад от 0,19% до 104,24 пункта.

На стоковите пазари фючърсите върху международния петролен бенчмарк Брент поскъпват с 0,28% до 85,64 долара за барел, а тези върху сорта WTI - с 0,64% до 83,15 долара за барел.

Златото поскъпва с 0,61 на сто и се търгува на цена от 2407,2 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 17:00 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:26 | 12.07.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още