fallback

КФН вписа облигациите на „Ти Би Ай Банк“ за 20 млн. евро в регистъра на публичните дружества

Емисията с годишна лихва 9% ще се търгува на БФБ-София

11:34 | 05.07.24 г.
Автор - снимка
Редактор

Комисията за финансов надзор (КФН) е вписала емисията облигации на „Ти Би Ай Банк“ АД за 20 млн. евро в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа с цел търговия на регулиран пазар.

Емисията е в размер на 200 броя лихвоносни, поименни, безналични, неконвертируеми, първостепенни, непривилегировани, необезпечени, свободнопрехвърляеми облигации, структурирани да отговарят на изискванията за инструменти на приемливи задължения по смисъла на Закона за възстановяване и преструктуриране на кредитни институции и инвестиционни посредници, посочва се в решението на КФН за вписването на облигациите в регистъра.

Облигациите са 200 броя с номинал 100 хил. евро всяка. Това е най-голямата емисия, която банката е издавала досега.

Годишният лихвен процент на облигациите е 9%, като лихвата ще се изплаща на всеки три месеца, считано от датата на издаване на емисията.

Срокът на облигациите е 30 месеца считано от 24 юни 2024 г. - датата на регистрацията на емисията в централния регистър на ценни книжа, воден от „Централен депозитар“ АД.

Емитентът има право да упражни кол опция една година преди падежа на облигациите, кол опция при дисквалификация на облигациите като приемливи задължения и данъчна кол опция, посочват още от регулатора.

С друго решение КФН е одобрила проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия облигации, издадени от „Булфинанс Инвестмънт“ АД. Емисията е за 10 млн. евро, разпределени в 10 хил. броя поименни, свободнопрехвърляеми, обикновени, безналични, лихвоносни, обезпечени облигации с номинална стойност 1000 евро всяка.

Лихвата се предвижда да е плаваща и да се определя от 6-месечен EURIBOR  плюс надбавка от 1,25%, но общо не по-малко от 2,75% и общо не повече от 5,50% годишно. Лихва ще се начислява на шестмесечен период.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:34 | 05.07.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още