fallback

Лизинговата компания "И Ел Джи" ще проведе второто IPO на облигации на пазар beam

Дружеството ще предложи на инвеститорите емисия до 5000 броя облигации с номинална и емисионна стойност по 1000 евро всяка

15:14 | 04.07.24 г.

Второ първично публично предлагане на облигации ще се проведе на пазар beam на Българската фондова борса (БФБ).

В БФБ е постъпило заявление за допускане до търговия на пазара за растеж на малки и средни предприятия beam от „И Ел Джи“ АД (предишно наименование „Евролийз груп“ АД), съобщават от борсата.

Дружеството ще предложи на инвеститорите емисия до 5000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми, лихвоносни, обезпечени, неконвертируеми облигации, всяка с номинална и емисионна стойност по 1000 евро. Лихвата ще се определя от стойността на тримесечния Euribor плюс 6,15%, но не по-малко от 7,15% и не повече от 10% годишно, като ще е платима на всеки три месеца.

Главницата се предвижда да се погасява на равни тримесечни вноски от втората до петата година.

Средствата ще се използват за предоставяне на лизинги.

Съветник по емисията е ИП „Евро-Финанс“ АД.

Първото първично публично предлагане на облигации на пазар beam на БФБ-София беше осъществено от Финансова къща „Логос“ преди точно една година, като набра малко под 5 млн. лева.

Дружеството „Евролийз Груп“, заедно с „Авто Юнион“ АД, беше част от групата на „Еврохолд България“ допреди почти две години, когато и двете компании бяха продадени на близката до групата „Астерион България“ АД. В момента "Астерион" държи една трета от капитала, а останалите две трети - дружеството "И Ел Джи Кепитъл" АД с крайни собственици Асен Асенов и Ивайло Петков.

Емисия облигации на „Астерион“ се търгува на основен пазар на БФБ.

„И Ел Джи“ обединява онлайн платформа за лизинг, покупка и наем на употребявани автомобили, онлайн платформа за дългосрочен наем на автомобили, компания за финансов лизинг на автомобили, компания за лизинг на автомобили, която оперира в Северна Македония.

Дружеството отчита за 2023 г. индивидуална загуба в размер на 94 хил. лева при 570 хил. лева индивидуална печалба за 2022 г. Консолидираният резултат за миналата година е печалба за над 6,5 млн. лева при 2,7 млн. лева година по-рано.

* Обновена информация!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:25 | 04.07.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още