fallback

Акциите на Wall Street почти не трепват след серия от слаби отчети на водещи компании*

Пазарната оценка на Walgreens Boots Alliance се понижава с 21,1%

18:00 | 27.06.24 г.

Акциите на Wall Street остават почти без промяна в четвъртък, след като редица слаби тримесечни резултати на някои водещи компании влошиха настроенията сред инвеститорите, предава CNBC.

Широкият пазарен показател S&P 500 и технологичният измерител Nasdaq Composite едва трепват, а индексът на сините чипове Dow Jones спада с 41 пункта, или 0,1 на сто.

Акциите на Micron поевтиняват с повече от 5%, след като производителят на чипове публикува прогноза за приходите си за четвъртото тримесечие, която съответства на прогнозите. Тези на Levi Strauss са надолу с 15%, след като  данни за тримесечни приходи на производителя на дънки разочароваха трейдърите.

Акциите на Walgreens Boots Alliance поевтиняват с 21,1%, след като компанията намали прогнозата си за цялата година и обяви по-ниски от очакваните приходи за предходното тримесечие.

През днешния ден акциите на банките бяха на фокус, след като Федералният резерв съобщи в сряда, че най-големите американски фирми са в състояние да издържат на сценарий на тежка рецесия. Тези на Goldman Sachs и Bank of America се понижиха с повече от 1 на сто всяка.

Тези движения се случват в момент, когато Wall Street очаква нови данни за инфлацията в САЩ. Те ще станат ясни в петък, когато ще бъде публикуван ценовият индекс на разходите за лично потребление през май. Трейдърите се надяват, че докладът ще покаже отслабване на ценовия натиск, което може да затвърди вероятността Фед да понижи лихвените проценти по-късно тази година.

Дори и при вялата търговска активност в сряда имената на технологичните компании с мегакапитализация продължиха да се представят по-добре, възстановявайки се от неотдавнашния спад. Вчера акциите на Amazon достигнаха исторически връх, като за първи път надхвърлиха пазарна капитализация от 2 трлн. долара.

Въпреки това инвеститорите обмислят дали търговията с изкуствен интелект може да продължи да поддържа пазарите през втората половина на тази година или ралито ще трябва да се разшири. Стратези, анкетирани от CNBC Pro, очакват, че S&P 500 вероятно ще завърши годината с не повече от 1% по-високо от сегашните нива.

В сряда S&P 500 затвори с ръст от 0,2%, а Nasdaq добави 0,5%. В същото време Dow добави 15,64 пункта, или 0,04%.

В началото на днешната борсова сесия доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижава до 4,284%, а тази по 30-годишните - до 4,42%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница конкурентни валути, регистрира спад от 0,29% до 105,74 пункта.

На стоковите пазари фючърсите върху международния петролен бенчмарк Брент поскъпват с 0,9% до 86,02 долара за барел, а тези върху сорта WTI - с 0,75% до 81,51 долара за барел.

Цената на златото се повишава с 0,92 на сто до 2,334.4 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 17:00 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:07 | 27.06.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още