fallback

Акция на седмицата: "Уебит Инвестмънт Нетуърк"

През тази седмица акциите на компанията поскъпват с 6%

09:00 | 23.06.24 г.
Автор - снимка
Създател

„Уебит Инвестмънт Нетуърк“ АД е акция на седмицата на Investor.bg.

Акциите на компанията поскъпват с 6% тази седмица, след като дружеството обяви, че една от компаниите, в които инвестира - CH4 Global, е провела успешен тест на продукта ѝ за намаляване на излъчвания метан при отглеждането на говеда за месо и мляко. През последната година акциите на дружеството поскъпват с 30%.

CH4 Global работи с австралийската говедовъдна компания CirPro. В продължение на 100 дни 70 глави добитък са приемали добавката, която се произвежда от специфичен вид водорасли. Данните показват, че говедата, на които е давана добавката, са постигнали същото наддаване на тегло като контролната група говеда, които не са променяли добавката, като са намалили и консумацията на фураж на дневна база.

Говеждото с намален метан, получено в резултат на партньорството между CH4 Global и CirPro, първоначално ще се продава на търговци на дребно в Южна Австралия. Продажбите за износ ще започнат през септември.

Преди седмица от „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ обяви, че приходите на шестте компании, в които инвестира над 4,2 млн. лева, се удвояват през 2023 г. в сравнение с 2022 г.

Компанията оценява и кога ще е най-подходящият момент за увеличение на капитала, така че да набере допълнителни средства за инвестиции в бъдеще.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:24 | 23.06.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още