fallback

„Булметал“ компенсира недостига на персонал със служители от Непал

Компанията представи пред инвеститори консолидираните си резултати към края на първото тримесечие

17:26 | 06.06.24 г. 1

Дефицитът на производствен капацитет и човешки ресурс са основното предизвикателство пред бизнеса на „Булметал“ в България. Това коментира Бойко Шойлеков, член на УС на „Булметал“, в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria.

„Опитваме се да решим тези два проблема чрез привличането на персонал от Непал“, каза той. Тези работници ще бъдат ангажирани в българските производства – в момента има 23 души, като следващия месец се очакват още толкова.

През юни предстои компанията да завърши придобиването на нова производствена линия за аерозолни флакони и така ще се освободи капацитет за постъпващи поръчки, каза още Шойлеков.

Той отчете, че има засилена конкуренция в бранша, като има бум на производители, които влизат на пазара за метален амбалаж. Той посочи, че има и нелоялна конкуренция, която избягва европейските мита за внос от Китай.

Компанията представи днес пред инвеститори консолидираните си резултати към края на първото тримесечие. „Булметал“ отчита и силно намалена задлъжнялост с над 17% – на ниво от 37 млн. лева.

За тримесечието компанията бележи ръст от 10% в сравнение със същия период на предходната година, като приходите ѝ за януари-март са в размер на 21,407 млн. лв. Дружеството отчита печалба в размер на 90 хил. лева благодарение на по-силното представяне на производството и продажбите на машини. Сегментът на машините отбелязва ръст от над 140% след приключени проекти във Филипините и Шри Ланка.

Шойлеков посочи, че най-големият производител на рибни консерви във Филипините е традиционен клиент на „Булметал“ в Италия.

Целия разговор гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:26 | 06.06.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още