fallback

Nasdaq се отдръпва от рекордните си стойности*

Акциите на Nvidia поевтиняват с 1% в очакване на новия отчет на компанията

17:42 | 21.05.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Технологичният индекс Nasdaq Composite леко се понижава във вторник, отстъпвайки от рекордните нива от предходната сесия. Това се случва ден преди ключовия отчет за приходите на гиганта в производството на чипове Nvidia, предава CNBC.

Технологичният бенчмарк губи 0,2%. Индексът Dow Jones се понижава минимално, докато широкият измерител S&P 500 спада с 0,1 на сто.

Акциите на Nvidia поевтиняват с 1%, като анализаторите очакват в сряда компанията да публикува поредния отчет с позитивни резултати.

Акциите на Palo Alto Networks поевтиняват с около 6% във вторник. Тези движения идват след понеделнишката сесия на Wall Street, която регистрира смесени стойности. Nasdaq отбеляза рекорди в рамките на сесията и при затварянето ѝ, докато Dow се понижи заради рязкото поевтиняване на акциите на JPMorgan Chase.

Сега трейдърите насочват вниманието си към коментарите на представителите на Федералния резерв. Членът на Управителния съвет на централната банка Кристофър Уолър заяви, че иска да проследи данните за инфлацията в продължение на няколко месеца, преди да се застъпи за понижаване на лихвените проценти. Очакват се реакции и от председателя на Фед в Ричмънд Томас Баркин, както и на Рафаел Бостик - управителят на Фед в Атланта.

В началото на днешната борсова сесия доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижава до 4,406%, а тази по 30-годишните облигации - до 4,546%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница конкурентни валути, регистрира леко повишение от 0,7% до 104,63 пункта.

На стоковите пазари фючърсите върху международния петролен бенчмарк Брент се понижават с 0,1% до 82,87 долара за барел, а тези върху сорта WTI – с 0,1% до 79 долара за барел.

Златото поскъпва с 0,23 на сто до 2,432 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 16:45 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:42 | 21.05.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още