fallback

"Ай Ти Еф Груп" ще плати първи дивидент от печалбата за 2023 г.

Акционерите ще гласуват и промени в устава, така че в 5-годишен срок дружеството да може да издаде облигации за до 20 млн. лева

20:50 | 14.05.24 г.
Автор - снимка
Редактор

Компанията за небанково финансиране „Ай Ти Еф Груп“ АД, чийто акции се търгуват на пазар beam на Българската фондова борса (БФБ) от началото на 2022 г. след първично публично предлагане, проведено в края на 2021 г., ще плати на акционерите първи дивидент.

Акционерите ще гласуват и промени в устава, според които съветът на директорите може да приема решения за издаване на облигации при общ размер на облигационния заем до равностойността на 20 млн. лева в следващите пет години.

Общото събрание, на което акционерите ще гласуват дивидента и новите облигации, е насрочено за 18 юни 2024 г. в София, според поканата и материалите, публикувани на сайта x3news.com.

Предвижда се компанията да изплати по 0,1142857 лева бруто на акция, или общо 400 хил. лева от печалбата ѝ за 2023 г., която възлиза на малко над 2 млн. лева.

Правото да получат дивидент имат лицата, вписани в централния регистър на ценни книжа като такива с право на дивидент на 14-ия ден след деня на общото събрание, на което е приет годишният финансов отчет и е взето решение за разпределение на печалбата, посочва се в поканата за свикването на общото събрание.

В последната година акциите на „Ай Ти Еф Груп“ АД поскъпват с малко над 9%.

Дружеството наскоро пласира при частно предлагане втора емисия облигации за до 3,9 млн. евро с 13% фиксирана годишна лихва. Първата емисия облигации е регистрирана за вторична търговия на БФБ-София.

„Ай Ти Еф Груп“ АД набра малко над 3 млн. лева от индивидуални и институционални инвеститори през сегмента beam на БФБ-София в края на 2021 г. 

Свързани компании:

Ай Ти Еф Груп АД-София (постоянна емисия акции)(ITF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:36 | 14.05.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още