fallback

Тъмните облаци отново натежаха над европейските борси

Индексите завършиха сесията на червено, като Stoxx отстъпи с 0,17%

20:08 | 09.01.24 г.
Автор - снимка
Създател

Европейските борси завършиха на червено търговията във вторник, разделяйки се с по-ранния си ръст и продължавайки мрачната си серия от началото на годината, пише CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 приключи деня с 0,17% надолу, след като повечето сектори и борси записаха спад. Акциите на миннодобивните компании поведоха пониженията, спадайки с 1,35%, докато здравният сектор се радва на 0,69% повишение.

Френският CAC 40 отстъпи с 0,32%, докато британският FTSE 100 и германският DAX се понижиха съответно 0,13% и 0,17%.

Европейски борси. Таблица: CNBC

Инвеститорите по света очакват тази седмица да бъдат публикувани най-новите данни за инфлацията в САЩ, както и финансовите отчети на големите банки, които да дадат допълнителни насоки за състоянието на икономиката и дали може да се очаква намаляване на лихвените проценти от Федералния резерв.

Индексът на потребителските цени за декември трябва да бъде публикуван в четвъртък, докато индексът на цените на производител се очаква в края на седмицата.

Американските борси започнаха търговията във вторник с понижения, след като основните индекси записаха ръст в началото на тази седмица.

По-рано борсите в Азиатско-Тихоокеанския регион завършиха сесията си на зелено, възстановявайки се от разпродажбите от предходния ден.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:08 | 09.01.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още