fallback

Протоколът от срещата на Фед разколеба инвеститорите в Азия

Японският Nikkei 225 записа ръст след две поредни дневни понижения

11:51 | 22.11.23 г.
Автор - снимка
Създател

Азиатско-Тихоокеанските пазари не успяха да намерят единна посока по време на сесията в сряда, след като протоколът от срещата на Федералния резерв на САЩ на 31 октомври показа, че централните банкери остават на мнението си, че паричната политика трябва да бъде рестриктивна и не планират да понижат лихвите си, пише CNBC.

„При обсъждането на перспективите за политиката централните банкери заявиха, че е изключително важно позицията на паричната политика да остане рестриктивна достатъчно дълго време, за да върне инфлацията към целта на 2%“, се казва в протокола. Лихвата по федералните фондове в момента е в диапазона от 5,25% до 5,5%.

Таблица: CNBC

Японският Nikkei 225 записа ръст след два поредни дни на спад, повишавайки се с 0,29% до 33 451,83 пункта, а Topix прибави 0,44% към стойността си до 2378,19 пункта.

Правителството на Япония заяви, че очаква икономиката да се разрасне, но с умерени темпове.

„Японската икономика се възстановява с умерени темпове, въпреки че напоследък изглежда сякаш стагнира“, съобщават от правителството.

"Правителството ще ускори инициативата си за „нов капитализъм“, за да трансформира икономиката от наложилата се в продължение на 30 години икономика на свиващи се разходи, към такава, ориентирана към растеж на фона на устойчив ръст на заплатите и активните инвестиции", пише в прессъобщението.

Показателят Kospi в Южна Корея се повиши незначително, отбелязвайки трети пореден дневен ръст до 2511,7 пункта. За разлика от него, Kosdaq изтри 0,29% от стойността си, завършвайки деня на ниво от 814,61 пункта.

Индексът Hang Seng в Хонконг остана почти без промяна, а китайският референтен показател CSI 300 се понижи с 0,52%.

В Австралия S&P/ASX 200 отбеляза незначителен спад до 7073,4 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:52 | 22.11.23 г.
fallback
Още от Пазари виж още