fallback

"Компас Глобъл Трендс" на УД "Компас Инвест" с най-висока доходност сред взаимните фондове у нас

Отличното представяне на фонда се дължи на професионалното му управление и факта, че повечето инвестиции са насочени към американски технологични компании

12:00 | 19.10.23 г.
Автор - снимка
Създател

Договорният фонд "Компас Глобъл Трендс" на "Компас Инвест", водещо управляващо дружество в сферата на управлението на активи и взаимни фондове в България, зае лидерската позиция в страната ни по доходност според данни от БАУД (Българска асоциация на управляващите дружества). Фондът се класира на първо място сред фондовете, инвестиращи в акции, с доходност 26,22% от началото на годината към края на септември 2023 г.

Отличното представяне на фонд "Компас Глобъл Трендс" се дължи на професионалното му управление и факта, че повечето инвестиции са насочени към американски технологични компании, които от началото на 2023 година бележат изключително висок ръст. С най-голяма тежест – повече от половината акции в портфейла на фонда - са акциите на Alphabet, NVIDIA, Apple, Meta и Adobe.

Професионалното отношение и дългогодишният опит на екипа специалисти от УД "Компас Инвест" предопределят доброто управление на инвестициите на фонда в подходящи финансови инструменти. В интерес на инвеститорите "Компас Инвест" се води неотменно от някои основни принципи в управлението на фондовете си, сред които са следването на иновативна стратегия, стриктен риск мениджмънт, ликвидност и прозрачност на инвестиционните процеси.

Важна информация: Настоящата информацията е маркетингов материал и не представлява инвестиционна консултация, съвет, инвестиционно проучване или препоръка за инвестиране. Информацията е валидна към датата на издаване на маркетинговия материал и може да се промени в бъдеще. Стойността на дяловете в колективни инвестиционни схеми се променя във времето и може да бъде по-висока или по-ниска от стойността в момента на инвестиране. Не се гарантират печалби и съществува риск за инвеститорите да не си възстановят пълния размер на инвестираните средства. Инвестициите не са гарантирани от гаранционен фонд, създаден от държава или друга форма на гаранция. Информацията за представянето на финансовите инструменти в миналото не е надежден показател за бъдещи резултати. Затова е препоръчително инвеститорите да се запознаят с Проспекта и Основния информационен документ преди вземане на окончателно инвестиционно решение. Може да намерите тези документи, на български, на интернет страницата на "Компас Инвест" АД – www.compass-invest.eu, както и при поискване може да получите хартиено копие безплатно в офиса на управляващото дружество на адрес: гр. София, ул. Алабин № 36, ет. 4 всеки работен ден от 9 до 17 ч. Бъдещите резултати подлежат на данъчно облагане, зависещо от личното положение на всеки инвеститор и може да се промени за в бъдеще. Резюме на правата като инвеститори е достъпно на следната хипервръзка, на български език: тук. Договорните фондове, управлявани от "Компас Инвест" АД са активно управлявани без да следват индекс.Информираме ви, че УД "Компас Инвест" АД може да вземе решение да прекрати предлагането на фондовете на територията на Република България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:00 | 19.10.23 г.
Още от Пазари виж още