fallback

Инвеститорите в Азия започват новата седмица колебливо

В първата си търговска сесия след празника китайският бенчмарк CSI 300 остана на червено

12:38 | 09.10.23 г.
Автор - снимка
Създател

Азиатско-Тихоокеанските пазари не успяха да намерят единна посока в началото на седмицата. Това е първата търговска сесия на борсите в континентален Китай след едноседмична почивка заради празника „Златна седмица“, пише CNBC.

На вниманието на инвеститорите в региона тази седмица ще бъдат данните за инфлацията и резултатите за външната търговия на Китай и Индия, както и решението за паричната политика на Сингапурската централна банка.

Този понеделник пазарите в Япония и Южна Корея са затворени заради празник.

Таблица: CNBC

В Австралия индексът S&P/ASX 200 се повиши с 0,23% и завърши сесията на ниво от 6970,2 пункта, прекъсвайки петдневната си губеща серия. Това се случи, след като в петък индексът падна под границата от 7 хил. пункта за първи път от март насам.

Фючърсите на индекса Hang Seng в Хонконг бяха на ниво 17 724 пункта, което сочи по-силно отваряне в сравнение с последното затваряне на показателя на ниво 17 485,98 пункта. Сутрешната сесия в Хонконг беше отменена, след като градът повиши предупреждението си за тайфун от осма степен за тайфуна „Койну“. Очаква се пазарите в Хонконг да продължат търговията си следобед.

Междувременно пазарите в континентален Китай останаха на червено, като след края на „Златната седмица“ референтният индекс CSI 300 спадна с около 0,49%.

Китайското министерство на търговията отчете 9% ръст на годишна база на продажбите на дребно на големите компании за търговия на дребно и на заведенията за обществено хранене по време на празничната седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:39 | 09.10.23 г.
fallback
Още от Пазари виж още