fallback

Японският индекс Nikkei падна под границата от 32 хил. пункта за първи път от месец

Акциите на закъсалата китайска компания Evergrande са спрени от търговия

12:01 | 28.09.23 г.
Автор - снимка
Създател

Основните индекси в Азиатско-Тихоокеанския регион приключиха сесията с понижения след печелившата сесия в сряда. Инвеститорите се присъединиха към песимизма на Wall Street, предизвикан от повишението на доходността по държавните облигации и поскъпването на петрола, съобщава Bloomberg.

Доходността по 10-годишните държавни ценни книжа на САЩ достигна най-високите си нива от 2007 г. насам, а фючърсите върху американския суров петрол (WTI) поскъпнаха с над 3% до 93,68 долара за барел.

Хонконгският индекс Hang Seng се понижи с 1,41 % в последния час на търговията си, след като борсата обяви, че акциите на изпадналата в затруднение китайска компания за недвижими имоти Evergrande спират да се търгуват.

Основните индекси на континентален Китай също приключиха сесията в четвъртък с лек спад, като референтният бенчмарк CSI 300 изтри 0,3% от стойността си до ниво от 3689,51 пункта.

Японският индекс Nikkei 225 се понижи с 1,54% до 31 872,52 пункта, като за първи път от около месец насам индексът падна под границата от 32 хил. пункта. Показателят Topix отбеляза по-малък спад от 1,43%, завършвайки сесията на ниво от 2345,51 пункта.

Таблица: CNBC

Акциите на японския автомобилен производител Toyota поевтиняха 0,27%, въпреки че Ройтерс съобщи, че компанията планира да построи своя трети завод за автомобили в Индия, което е първото разширяване на производствения ѝ капацитет в страната от повече от десетилетие насам.

Австралийският показател S&P/ASX 200 задълбочи спада си от сряда, като изостана с 0,08%, достигайки най-ниското си ниво от 10 юли.

Трейдърите в региона оцениха новите данни за продажбите на дребно в Австралия, които бяха по-слаби от очакваното. Продажбите са се увеличили с 0,2% през август спрямо месец по-рано, оставайки малко под прогнозите за ръст от 0,3%.

Пазарите в Южна Корея са затворени заради официален празник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:01 | 28.09.23 г.
fallback
Още от Пазари виж още