fallback

Пазарите в Азия останаха на червено в очакване на решенията на централните банки

Предстои Китайската и Японската централна банка да определят курса на паричната си политика

12:14 | 18.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Пазарите в Азиатско-Тихоокеанския регион приключиха сесията с понижения, докато инвеститорите се фокусираха върху новата седмица, изпълнена с решения на централните банки в региона и света, пише CNBC.

Федералният резерв на САЩ се очаква да обяви решението си в четвъртък, а Австралийската централна банка трябва да публикува протокола от срещата си на 5 септември във вторник.

В петък и Японската централна банка (ЯЦБ) ще вземе решението си за паричната политика, като инвеститорите в региона ще търсят повече ясни сигнали за това кога ЯЦБ ще започне да променя курса на своята ултрахлабава парична политика. Китайската централна банка ще съобщи своето решение за основния си лихвен процент в същия ден.

Таблица: CNBC

На пазара в Австралия индексът S&P/ASX 200 се понижи с 0,67% до 7230,4 пункта, а южнокорейският показател Kospi изостана с 1,02% до 2574,72 пункта в края на сесията. Kosdaq също записа спад от 0,86% до 891,29 пункта.

Хонконгският индекс Hang Seng се понижи с 1,4% в последния час на търговията си, докато пазарите в континентален Китай се откроиха от останалите в региона като завършиха сесията с повишения. Референтният бенчмарк CSI 300 напредна с 0,51% и приключи сесията на ниво от 3727,71 пункта. Това беше първият ръст на CSI от четири дни насам.

Акциите на задлъжнялата строителна компания Evergrande поевтиняха с 22,6% рано в понеделник, след като полицията в Шънджън през уикенда задържа част от служителите на компанията. Впоследствие книжата на строителния предприемач поскъпнаха с 1,61% в сравнение със затварянето от петък.

Борсите в Япония са затворени заради официален празник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:14 | 18.09.23 г.
fallback
Още от Пазари виж още