fallback

S&P 500 започва сесията с ръст, докато Wall Street се опитва да се възстанови*

На червено обаче е индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average, който изтрива близо 0,1%

17:37 | 21.08.23 г.
Автор - снимка
Създател

Широкият индекс S&P 500 започва новата седмица с ръст, докато Wall Street се опитва да се възстанови от поредния седмичен спад, съобщава CNBC.

Показателят напредва с 0,6%, докато технологичният Nasdaq Composite се повишава с 1,1%.

На червено обаче е индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average, който изтрива близо 0,1%.

При индивидуалните акции тези на Palo Alto Networks поскъпват с близо 16%, след като последните резултати на компанията, публикувани в петък, показаха по-добро от очакваното от анализаторите представяне. Това поставя ценната книга напът да отчете най-голямото си дневно повишение от близо две години.

Очаква се водещи търговци на дребно да представят резултати по-късно през седмицата, включително Macy’s, Nordstrom и Kohl’s.

Гигантът Nvidia и технологичната компания Snowflake също ще представят данни след края на сесията в сряда.

Инвеститорите изпратиха една седмица на понижения. Nasdaq Composite изтри около 2,6%, отбелязвайки спад за трета поредна седмица – за първи път от декември насам. От своя страна, Dow отписа 2,2%, което е най-лошото му представяне от март насам, а S&P 500 - 2,1%, също отбелязвайки трета поредна седмица на спад, което не се бе случвало от февруари насам.

Тази седмица пазарните участници ще наблюдават и очакваното в петък обръщение на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл по време на годишния симпозиум на централната банка в Джаксън Хол.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации расте, достигайки съответно 4,322% и 4,446%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница с конкурентни валути, остава без промяна на равнище от 103,38 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола се покачва. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент поскъпват с 0,5% до 85,18 долара за барел, а тези върху американския сорт WTI с 0,7% до 81,78 долара за барел.

Златото също прибавя близо 0,1% към стойността си до 1918,1 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:10 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:37 | 21.08.23 г.
fallback
Още от Пазари виж още