fallback

Dow записа най-дългото си рали от шест години

Инвеститорите са в очакване на важна седмица, белязана от срещата на Фед и редица финансови отчети

23:32 | 24.07.23 г.
Автор - снимка
Създател

Американският индекс на сините чипове Dow Jones Industrial Average записа ръст в понеделник, отбелязвайки най-дългата си успешна серия от февруари 2017 г. С това започна една натоварена седмица с ключови финансови отчети и в очакване на важно политическо решение от Федералния резерв, пише CNBC.

Dow напредна със 183,55 пункта, или 0,52%, до 35 411,24 пункта, като това се оказа 11-ият му пореден ден на зелено. Широкият индекс S&P 500 записа 0,4% ръст до 4554,64 пункта. От своя страна, технологичният Nasdaq Composite прибави 0,19%, достигайки 14 058,87 пункта.

Енергийните акции поведоха ръстовете в S&P 500 - секторът се озова с 1,7% нагоре, след като фючърсите върху петрола достигнаха тримесечен връх в понеделник. Цената на акциите на Chevron нарасна с близо 2%, след като петролният гигант отчете предварителна коригирана печалба за второто тримесечие, която се оказа над очакванията на анализаторите.

Цените на акциите продължиха възхода си, дори и след 10-дневния ръст на Dow Jones Industrial Average. В петък индексът на сините чипове нарасна с 2,51 пункта, отбелязвайки най-дългото си рали от август 2017 г. S&P 500 завърши седмицата с ръст от 0,7 на сто, а Nasdaq Composite спадна с 0,6% през същия период.

Междувременно пазарните участници са в очакване на ключова седмица за пазарните отчети, както и на последната среща на Федералния резерв до септември. Очаква се Фед да повиши лихвите с четвърт процентен пункт по време на срещата си в сряда. Инвеститорите ще следят коментарите на председателя Джером Пауъл, за да разберат каква е позицията на централната банка за това какво ще се случи по-нататък.

Wall Street очаква финасовите отчети на около 150 компании от S&P 500 тази седмица, или около 30% от широкия индекс. Alphabet, Microsoft и Meta са част от големите технологични имена, които ще разкрият показателите си. Няколко големи фармацевтични фирми също ще представят отчети, но седмицата ще бъде белязана и от данните на индустриални и петролни играчи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:33 | 24.07.23 г.
fallback
Още от Пазари виж още