fallback

„Бианор Холдинг“ привлече 8 млн. лева в успешно увеличение на капитала

В процедурата по увеличение на капитала участваха общо 37 инвеститори, включително три институционални фонда

18:31 | 28.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

„Бианор Холдинг” АД обяви, че успешно приключи процедурата по увеличение на капитала. Записани са 470 697 акции с номинал 1 лев и емисионна стойност 17 лева, с което дружеството привлече инвестиции от 8 001 849 лева, става ясно от прессъобщение.

В процедурата по увеличение на капитала участваха общо 37 инвеститори, включително три институционални фонда.

„Проведеното увеличение на капитала е във връзка с реализиране на стратегията ни за допълване на органичния растеж на групата с растеж и чрез придобивания. То е и стъпка от програмата ни за диверсифициране на акционерната база на дружеството и увеличаване на неговата разпознаваемост сред инвестиционната общност,” каза Коста Йорданов, съосновател и изпълнителен директор на „Бианор“.

По-рано тази седмица компанията обяви сключването на окончателни договори за придобиване на 100% от капитала на дружествата „Дейтабрийд“ ЕООД и „Айтидо Технолоджис“ ООД и предприе необходимите действия за вписване в Търговския регистър на прехвърлянето на дружествените дялове.

През първото тримесечие на 2023 година „Бианор Холдинг“ АД реализира 27% ръст на приходите на продажби на годишна база до близо 1,5 млн. лева. На проформа консолидирана база с новопридобитите компании групата реализира приходи за тримесечието от 3 млн. лв., припомня компанията.

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:31 | 28.06.23 г.
fallback
Още от Пазари виж още