fallback

Европейските борси започват седмицата без единна посока

Междувременно сезонът на отчетите вече е в разгара си

20:02 | 24.04.23 г.
Автор - снимка
Създател

Европейските борси не намериха единна посока в понеделник, докато сезонът на отчетите е в разгара си, пише CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 завърши сесията в първия ден от седмицата почти без изменение. От своя страна, технологичните акции се озоваха с 1,1% надолу, а секторът за финансови услуги успя да запише 0,6% ръст.

Европейски борси, 24.04.2023 г.

Таблица: CNBC

Цената на акциите на нидерландската компания за здравни технологии Philips скочи с 14 на сто, след като фирмата отчете приходи и печалба, които се оказаха над прогнозите на анализаторите. Въпреки това нетната загуба на гиганта се е увеличила заради преструктурирането ѝ

Междувременно Credit Suisse отчете резултатите си може би за последен път в 167-годишната си история, след като спешно беше продадена на UBS. Швейцарският кредитор разкри, че е нетните му изходящи потоци от активи се равняват на 61,2 млрд. швейцарски франка (68,6 млрд. долара) по време на колапса през първото тримесечие.

Внимателно следеното проучване на института Ifo за бизнес климата показа леко подобряване на настроенията за април сред германските компании, особено в производството, въпреки че оценките им за настоящата ситуация не са добри.

Междувременно американските борси започнаха сесията без единна посока, докато са в очакване на финансовите отчети на технологичните гиганти Alphabet, Microsoft, Amazon и Meta, които излизат по-късно тази седмица. Инвеститорите също така ще следят актуалните икономически данни, включително за брутния вътрешен продукт за първото тримесечие, който допълнително ще подскаже какво е състоянието на най-голямата икономика в света.

Смесена беше търговията и на Азиатско-Тихоокеанските пазари преди една натоварена седмица, изпълнена с ключови икономически данни за региона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:03 | 24.04.23 г.
fallback
Още от Пазари виж още