fallback

Как Ким Кардашиян изгражда финансов инвеститор

SKKY Partners е привлякла екип от висококвалифицирани служители от най-големите и успешни финансови инвеститори на Wall Street

14:06 | 20.04.23 г.
Автор - снимка
Създател

Ким Кардашиян е един от най-успешните инфлуенсъри в света, телевизионна звезда и успешен предприемач. Тя вече е основала няколко компании, които днес струват милиарди долари. В момента изгражда нова компания в индустрия, която е коренно различна от нейните марки за бельо и козметика като Skims или KKW: Кардашиян е основала фирма за частен капитал заедно с финансовия мениджър ветеран Джей Самънс. Фонд за финансови услуги, който инвестира парите на клиентите в компании, които не са листнати на фондовата борса. 

Самънс и Кардашиян обявиха сътрудничеството си през есента на миналата година. Тогава обаче първоначално не се случи нищо. Досега не са обявявани никакви поглъщания или инвестиции в дружества. Нищо не е известно и за депозитите на клиентите. Началната страница на SKKY Partners, както се нарича компанията, е празна. Но преди дни стана ясно, че двамата основатели наистина сериозно искат заедно да разтърсят финансовата индустрия. Според няколко съобщения в медиите те са привлекли екип от висококвалифицирани служители от най-големите и успешни финансови инвеститори на Wall Street, включително Permira, Apollo, Citigroup, Blackstone и Bain Capital. Майката и мениджър на Ким Кардашиян Крис Дженър също участва в новата компания.

На пръв поглед може да изглежда, че сътрудничеството между звездния клан и финансовите специалисти е среща на два напълно различни свята. Но има допирни точки по-специално между предишната работа на съоснователя на SKKY Самънс и бизнеса на Кардашиян. Преди това мениджърът дълго време е отговарял за бизнеса с потребителски марки във финансовия инвеститор Carlyle. Той е смятан за един от пионерите в бранша, който е инвестирал значителни средства в марки на попзвезди и други знаменитости. Наред с други неща, под негово ръководство Carlyle придоби дял в световно успешния производител на слушалки Beats на рапъра Др. Дре. 

За да издигне този бизнес модел на ново ниво, Самънс напуска предишния си работодател и с новата си компания вече инвестира не само във фирми на известни личности, но и заедно с тях. В съответствие с имиджа на Кардашиян и предишните ѝ бизнес сфери, SKKY ще инвестира в компании в областта на гастрономията, потребителските стоки, онлайн търговията на дребно и луксозните марки и др. С над 300-те си милиона последователи само в Intagram Кардашиян е в състояние “да направи една нова марка всеизвестна с един-единствен пост" - така Financial Times описва влиянието на инфлуенсъра.

Самънс иска да използва тази сила, съчетана със собствения му опит, за новата компания и бъдещите ѝ инвестиции. Двамата с Кардашиян внасяли в SKKY своите „допълващи се" умения: той - своето финансово и инвестиционно ноу-хау, а тя – „способността си да развива бизнес, използвайки глобалния си обхват и социално влияние", казва Самънс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:08 | 20.04.23 г.
fallback
Още от Пазари виж още