fallback

БФБ и Община Стара Загора са подписали споразумение за сътрудничество

Работата ще е в посока привличане на потенциални инвеститори към региона, както и подкрепа на компаниите с интерес да се листнат на борсата

16:00 | 12.01.23 г.

Българската фондова борса (БФБ) и Община Стара Загора са подписали споразумение за сътрудничество. Операторът съобщава, че съгласно споразумението те ще си съдействат за привличането на потенциални инвеститори към региона, както и ще работят в подкрепа на компаниите с интерес да се листнат на пазарите на БФБ.

Това е първото подобно споразумение на борсата с община в България, отбелязва се в съобщение на БФБ, публикувано на сайта ѝ.

„Това партньорство е важна стъпка към осъществяването на редица инициативи с обучителна и практическа насоченост, които ще помогнат на инвеститори от цяла България да научат повече за обещаващи компании от Стара Загора. Отваряме и директен канал за комуникация за компании, търсещи финансиране, с представители на БФБ, където свободно да се обсъждат различните възможностите за набиране на капитал“, коментира изпълнителният директор на БФБ Маню Моравенов.

БФБ и Община Стара Загора планират още тази година да организират и проведат съвместни специализирани обучения, кръгли маси, конференции и други събития съобразно потребностите на практиката.

Стара Загора не е избрана случайно за пилотна община. Показателите, които бизнесът следи, тук са изключително добри. Общината изпреварва и Бургас по отношение на ръста на брутния вътрешен продукт (БВП), посочва се в съобщението.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров изтъква, че общината има безапелационни предимства не само заради географското си разположение, а и заради по-ниските нива на основните данъци и такси в сравнение с, например, София и Бургас, цените на транспорта, облекченията за хората и за бизнеса.

Тодоров допълва, че индустриалната зона „Загоре“ е вече почти изцяло заета. Общината работи активно по придобиването на терена на летището, което също ще развива като индустриална зона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:58 | 12.01.23 г.
fallback
Още от Пазари виж още