fallback

Петролът продължава спускането си надолу*

Американският суров петрол изгуби 3,5% от стойността си в сряда след данни за запасите в САЩ

09:16 | 10.11.22 г.

Петролът продължава да поевтинява, след като политиката за нулев Covid в Китай засили опасенията около енергийното търсене в най-големия вносител на суров петрол в света на фона на затягането на ограничителните мерки, предава Bloomberg.

Фючърсите върху петрола сорт Брент са надолу с 15 цента, или 0,16%, до 92,50 долара за барел.

Фючърсите върху американския суров петрол WTI отчитат спад от 21 цента, или 0,24%, до 85,62 долара за барел. В сряда сортът изтри 3,5% от стойността си, след като данни показаха, че запасите от суров петрол в САЩ са достигнали най-ниското си ниво от юли 2021 г.

Антивирусните политики в Китай засягат потреблението, а страната увеличава ограниченията в южния производствен хъб Гуанджоу.

Цената на суровия петрол се срина с почти една трета от върха си през юни, тъй като световното забавяне и по-строгите парични политики заплашват да потопят енергийното търсене. Въпреки това фючърсите се възстановиха частично това тримесечие, след като Организацията на страните износителки на петрол и съюзниците ѝ се договориха да намалят търсенето, а трейдърите са в очакване на по-строгите европейски ограничения върху руските потоци.

„Петролните трейдъри са погрешно позиционирани, след като подкрепиха повторното отваряне на Китай“, коментира Стивън Инес, управляващ партньор в SPI Asset Management. Влошаването на перспективите пред Китай „връща рецесионния наратив обратно на преден план“.

Инвеститорите следят и критичните данни за инфлацията в САЩ, които трябва да излязат по-късно в четвъртък, тъй като те ще подскажат колко още Федералният резерв ще повишава лихвените проценти. Чарлз Евънс, който предстои да напусне поста си като председател на Фед в Чикаго, заяви, че е време централната банка да започне да забавя бързия темп на увеличения предвид колко високо са стигнали лихвите.

*Данните са актуални към 8:27 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:16 | 10.11.22 г.
fallback
Още от Пазари виж още