fallback

Днес е аукционът за непродадените права от увеличението на капитала на "Син Карс"

Дружеството търси от пазара до 15,6 млн. лева

08:25 | 03.11.22 г.
Автор - снимка
Редактор

Аукционът за непродадените права от увеличението на капитала на „Син Карс Индъстри“ АД ще се проведе днес.

На него ще бъдат предложени 20 428 344 броя права, срещу които не са записани акции, съобщават от БФБ-софия.

Аукционът се осъществява посредством въвеждане на пазарна поръчка за продажба на цялото количество неупражнени права от страна на борсовия член, обслужващ увеличението на капитала. Поръчката се въвежда в рамките на една минута от началото на фазата на въвеждане на поръчки на съответния аукцион.

Компанията обяви в средата на август, че ще увеличи капитала си. Дружеството търси от пазара до 15,6 млн. лева.

Дружеството издаде 20 543 669 права – колкото са акциите от капитала му преди увеличението, които започнаха да се търгуват на БФБ на 17 октомври. Търговията с правата приключи на 28 октомври, а на 1 ноември е крайният срок за прехвърлянето им.

За записване са предложени 13 695 779 акции с номинал 1 лев и емисионна стойност 1,14 лева, т.е. съотношението право/акции е 1,5/1 (една нова акция се записва срещу 1,5 права).

Капиталът на „Син Карс“ ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 2,5 млн. броя нови акции или при набрани 2,85 млн. лева.

Крайната дата за записване на акции от увеличението на капитала на дружеството е 16 ноември.

С набраните средства компанията планира да довърши центъра си в Русе и да започне строителството на новата си база в Румъния.

Фабриката в Румъния ще се строи на етапи. Първият ще е с капацитет от 3 хил. автомобила годишно и ще изисква инвестиция от почти 5,6 млн. евро (над 10,9 млн. лева). Капацитетът ще бъде увеличаван с напредъка на продажбите на автомобилите L City.

Според прогнозите през 2027 г. заводът в Румъния ще произведе 900 автомобила, а от следващата 2028 г. ще започне да произвежда по 3 хил. автомобила годишно.

Наскоро от „Син Карс“ обявиха, че планират да се листнат и на борсата в Амстердам в края на 2024 г. Компанията има сключен договор с дистрибутор на автомобили за Нидерландия и региона.

В последната година акциите на „Син Карс Индъстри“ поевтиняват с над 7%.

Свързани компании:

Син Карс Индъстри АД(SIN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:12 | 03.11.22 г.
fallback
Още от Пазари виж още