fallback

"Телематик ИБ" ще регистрира акциите си за търговия на борсата във Франкфурт

Компанията отчита 34% годишен ръст на индивидуалните продажби до над 71,2 млн. лева към края на септември

21:45 | 25.10.22 г.
Автор - снимка
Редактор

Съветът на директорите на оператора на хазартни игри „Телематик Интерактив България“ АД е взел решение акциите на дружеството да бъдат регистрирани за търговия на фондовата борса във Франкфурт.

Това съобщава дружеството чрез сайта x3news.com.

„Това решение бе взето в съответствие с визията за развитие на дружеството в средносрочен план, с потенциал за значителен растеж и експанзия на международния пазар, както и за обезпечаване на по-добра ликвидност и привлекателност на акциите на компанията“, посочва се в съобщението на дружеството.

Компанията, която стои зад бранда Palms Bet, осъществи първично публично предлагане на Българската фондова борса (БФБ) в края на февруари, като набра 16 млн. лева. Акциите се търгуват на БФБ от края на март.

При есенното ребалансиране на индексите „Телематик“ влезе в широкия индекс на най-ликвидните дружества BGBX40.

„Телематик ИБ“ отчита над 34% годишен ръст на продажбите до над 71,2 млн. лева към края на септември, според индивидуалния отчет на дружеството.

Разходите на компанията нарастват за отчетния период до почти 52 млн. лева от над 37,1 млн. лева година по-рано, или с 40%.

Нетната печалба за периода е в размер на 17,4 млн. лева при 14,3 млн. лева година по-рано, или с 21,7% повече на годишна база.

Свързани компании:

Телематик Интерактив България АД(TIB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:01 | 25.10.22 г.
fallback
Още от Пазари виж още