fallback

Американските борси сложиха край на двудневните си ръстове

Силният ръст на доходността по държавните облигации успя да потопи индексите

23:38 | 19.10.22 г.
Автор - снимка
Създател

Американските борси завършиха търговията в сряда на червено, след като Wall Street не успя да продължи ралито си заради силния ръст на доходността по държавните облигации, пише CNBC.

Технологичният индекс Nasdaq Composite загуби 0,85% до 10 680,51 пункта. Широкият измерител S&P 500 спадна с 0,67% до 3695,16 пунта. Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average потъна с 99,99 пункта, или 0,33%, като приключи сесията на ниво от 30 423,81 пункта. Спадовете сложиха край на двудневните ръстове на американските борси, макар че и трите индекса все още са на зелено за седмицата.  

Сезoнът на отчетите започва добре, но доходността по държавните облигации остава висока и се повиши още, което предполага, че страховете от рецесия продължават. Днес доходността по 10-годишните щатски облигации скочи рязко до 4,136%, най-високото ниво от 23 юли 2008 г.

Случващото се повлия на по-спекулативните технологични акции. Сред най-големите понижения в Nasdaq бяха на китайските JD.com и Baidu, чиито акции понижиха стойността си съответно със 7% и 8,8%.

Спадът на по-широкия пазар се случи, дори след като цената на книжата на Netflix се повиши с 13%. Стрийминг гигантът отчете приходи и печалба, които надминаха прогнозите на анализаторите. Освен това изненада със силен ръст на броя на абонатите за третото тримесечие.

От своя страна, United Airlines записа почти 5% ръст на борсата, след като тримесечният ѝ отчет също надмина прогнозите за приходите и печалбата.

След финала на търговията в САЩ днес се очакват финансовите отчети на редица компании, включително на Tesla. Цената на акциите на производителя на електромобили спадна с повече от 36% тази година, но компанията все още има пазарна капитализация от близо 700 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:38 | 19.10.22 г.
fallback
Още от Пазари виж още