fallback

Дъщерно дружество на "Сирма Груп Холдинг" е придобило партньорска фирма от Албания

Трансакцията се очаква да бъде вписана в албанския Търговски регистър до 28 октомври

16:15 | 18.10.22 г.

Дъщерното дружество на „Сирма Груп Холдинг“ АД „Сайънт“ АД е придобило свой чуждестранен партньор - дружеството „PeСолюшънс шпк" (ReSolutions Shpk), регистрирано в Албания.

Трансакцията е осъществена на 18 октомври. Очаква се сделката да бъде вписана в албанския Търговски регистър до 28 октомври, съобщават от „Сирма“ чрез сайта x3news.com.

Капиталът на „РеСолюшънс шпк“ е в размер на 100 хил. албански лека (малко под 1700 лева), а служителите са общо 25. За първото полугодие компанията е реализирала приходи в размер на малко над 33 млн. албански лека (около 560 хил. лева).

До края на годината българският купувач трябва окончателно да се разплати по придобиването. Сумата на сделката не се посочва.

„Сирма Груп Холдинг“ придоби „Сайънт“ преди малко по-малко от година.

Тази година дружеството придоби 55% от доставчика на бизнес решения „Ти Би Ай Инфо“, както и продаде мажоритарен дял от дъщерното дружество „Сирма Ей Ай“ АД на регистрираната в Люксембург компания New Frontier Technology Invest SARL, която е част от базирания в Лондон инвестиционен фонд Integral Venture Partners, за 19,535 млн. евро.

Тази година „Сирма Груп Холдинг“ плати дивидент за 2021 г. за втори път, откакто е публично дружество. Компанията явно се готви за по-стабилна дивидентна политика, защото реши да промени устава си и да впише в него възможност за изплащане и на междинен дивидент за полугодие.

В последната година акциите на „Сирма Груп Холдинг“ поскъпват с над 53%.

Свързани компании:

Сирма Груп Холдинг АД(SGH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:14 | 18.10.22 г.
fallback
Още от Пазари виж още