fallback

Wall Street опитва да преодолее загубите от началото на годината

Водещият Dow Jones прекъсна серията си от две последователни седмици с повишения

23:25 | 01.04.22 г.

Водещите индекси на Wall Street завършиха първата сесия за второто тримесечие с ръстове в опит да преодолеят "червеното" тримесечие за първи път от две години. На настроението на инвеститорите обаче повлияха и първи сигнали за рецесия на облигационните пазари, пише CNBC.

В допълнение данните за заетостта се оказаха по-слаби от очакваното от пазарните анализатори, което също натежа на търговията. Все пак развитието на трудовите пазари е позитивно и това може да проправи път за по-агресивна политика на Федералния резерв за борба с инфлацията.

Dow Jones тръгна стремително нагоре в следобедната търговия, подкрепен от представянето на Verizon и Visa, чиито акции поскъпнаха с над 2%, пише Market Watch. Така индексът на сините чипове записа ръст от 0,4% до 34 818,27 пункта, но прекъсна серията си от две последователни седмици с ръстове. Спрямо края на миналата седмица Dow Jones губи 0,1% от стойността си.

Широкият S&P 500 добави 0,34% към стойността си до 4 545,86 пункта, което означава, че седмицата приключва с ръст от 0,1%. Nasdaq напредна с 0,29% до 14 261,5 пункта, или седмичен ръст от 0,7 на сто.

Акциите на Intel отново се наредиха сред губещите, поевтинявайки с 3% до цена от 48,11 долара за брой. Конкурентната ADM отчете спад от малко над 1% до 108,19 долара за брой в отговор на притесненията относно търсенето на персонални компютри.

Сред големите печеливши на Wall Street днес са китайските компании. Инвеститорите реагираха позитивно на новината, че Китай обмисля да споделя информация от одитите на листнатите в чужбина компании с чуждите инвеститори.

На петролните пазари цените на петрола записват най-резкия си спад за последните две години, след като администрацията в Белия дом обеща да освободи стратегически резерви от петрол. Същото постигна и Международната агенция за енергетика.

Американският сорт WTI поевтиня с почти 1% до 99,27 долара за барел, докато сортът Brent записа слабо увеличение на цената до 104,47 долара за барел

От началото на военната инвазия на Русия в Украйна цената на петрола се повиши рязко, а това породи опасения, че икономическият растеж ще се забави. 

Златото поевтиня с 0,7% до 1924,39 долара за тройунция. .

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:39 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Пазари виж още