fallback

Строителството у нас записва годишен ръст от 2,5% през юли

Това е шести пореден месец, в който строителната продукция се повишава на годишна база

12:24 | 10.09.24 г.
Автор - снимка
Редактор

Строителната продукция у нас се е повишила с 2,5% на годишна база през юли спрямо същия месец на миналата година, сочат данни на Националния статистически институт (НСИ).

Това е шести пореден месец, в който произведената строителна продукция у нас се повишава на годишна база.

Спрямо юли миналата година е регистрирано повишение с 6,8% на продукцията при специализираните строителни дейности и с 3,6% при строителството на съоръжения.

Спад на годишна база през юли регистрира само сградното строителство с 1,8%, което е пети пореден за него. От началото на годината този сегмент е излизал на плюс само през февруари с минималните 0,2%.

Изменение на индексите на строителната продукция спрямо съответния месец на предходната година (Календарно изгладени, 2021 = 100)

Източник: НСИ

На месечна база произведената строителна продукция у нас се е понижила с 0,1%, сочат предварителните и сезонно изгладени данни на НСИ.

През юли е отчетено намаление спрямо предходния месец с 1,0% при строителството на съоръжения и с 0,1% при продукцията от строителство на сгради. При специализираните строителни дейности се наблюдава увеличение с 0,6 на сто.

Изменение на индексите на строителната продукция спрямо предходния месец (Сезонно изгладени, 2021 = 100)

Източник: НСИ

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:24 | 10.09.24 г.
fallback
Още от Новини виж още