fallback

Blackstone залага на британските жилища под наем в сделка за 740 млн. долара

Секторът се представя по-добре от останалите видове бизнес имоти в момент на растящи лихви и промяна на работните практики

12:15 | 06.06.24 г. 1

Американският гигант за частни капиталови инвестиции Blackstone договори закупуването на 1750 нови жилища за отдаване под наем от британската компания за жилищно строителство Vistry в момент, когато институционалните инвеститори залагат на недостига на имоти под наем, пише Ройтерс.

Големите инвеститори все повече заделят средства за жилища под наем, които се представят по-добре от другите сектори на бизнес имотите като офиси и търговски площи в момент на растящи лихви по заемите и променящи се работни практики.

Vistry съобщи във вторник, че се е договорила по условията на споразумението с Blackstone Real Estate и миноритарния му инвестиционен партньор Regis за закупуването на жилищата на стойност 580 млн. паунда (740 млн. долара).

Това е второто придобиване от Blackstone на имоти от Vistry за последните осем месеца, след като компанията за частни капиталови инвестиции придоби над 2800 нови жилища през ноември.

„Институционалният частен капитал може да играе важна роля в осигуряването на наличности от висококачествени жилища във Великобритания, особено в сектора на частните жилища под наем, който днес страда от значителен недостиг на предлагане“, коментира Джеймс Сепала, ръководител на отдела за имоти в Европа на Blackstone.

Новият портфейл с имоти, съсредоточен в Югоизточна Англия, ще бъде управляван от доставчика на частни жилища под наем Leaf Living, който е подкрепен от Blackstone и Regis.

Първите завършени жилища съгласно споразумението се очакват до края на този месец, а повечето жилища трябва да бъдат завършени през идните две години.

Vistry беше по-оптимистична за жилищния сектор от останалите строителни компании напоследък на фона на устойчивото търсене на достъпните ѝ домове, главно от жилищни асоциации и сектора на частните жилища под наем.

Миналия месец компанията повиши годишната си цел за жилищно строителство с около 3% до над 18 хил. жилища, след като конкурентите ѝ, включително Taylor Wimpey и Persimmon, предупредиха за затягане на условията на пазара тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:13 | 06.06.24 г.
fallback
Още от Новини виж още