fallback

WeWork отложи лихвено плащане по някои от облигациите си

Сега тя има 30-дневен гратисен период, за да осъществи плащането

16:00 | 31.10.23 г.

Затъналата в дългове компания за гъвкави работни пространства WeWork съобщи, че е решила да отложи лихвено плащане на стойност около 6,4 млрд. долара по някои от облигациите си, опитвайки се да подобри счетоводния си баланс, предава Ройтерс.

Компанията изпитва сътресения, откакто плановете ѝ да стане публична, се провалиха през 2019 г., тъй като инвеститорите са притеснени от големите ѝ загуби и започнаха да се съмняват в бизнес модела ѝ да подписва дългосрочни наемни договори и да отдава имотите под наем за кратък срок.

WeWork все пак стана публична компания през 2021 г. при много по-ограничена оценка.

Компанията съобщи във вторник, че е избрала да задържи лихвено плащане, дължимо на 1 ноември, по облигации с падеж през 2025 г., въпреки че разполага със средства да направи плащането. Сега тя има 30-дневен гратисен период.

Подкрепяната от SoftBank компания допълни, че е постигнала споразумение с кредитори за временно отлагане на плащания за някои от останалите си облигации с наближаването на края на гратисния период за изплащане на дълга.

Книжата на WeWork поскъпнаха с 3,9% до 2,68 долара в предборсовата търговия.

По-рано този месец компанията задържа лихвени плащания за около 95 млн. долара, свързани с някои от облигациите ѝ, и влезе в гратисен период.

Тя се стреми да финализира сделка за преструктуриране в идните седмици и може да я осъществи като част от заявлението си за обявяване на фалит още през ноември, съобщи Bloomberg News миналата седмица.

WeWork предизвика през август „значителни съмнения“ относно способността си да продължи дейността си в смайващ обрат, след като тя беше оценявана на 47 млрд. долара, докато все още акциите ѝ не се търгуваха на борсата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:56 | 31.10.23 г.
fallback
Още от Новини виж още