fallback

Credissimo се присъединява към BESCO и засилва подкрепата си за българската предприемаческа общност

От създаването си Credissimo въвежда иновативни решения в процеса на кандидатстване за онлайн кредит

12:14 | 30.09.24 г.
Автор - снимка
Създател

Credissimo, водеща финансово-технологична компания и пионер в дигиталното кредитиране в България, обяви своето стратегическо партньорство с Българската стартъп асоциация (BESCO). Чрез това сътрудничество, което е естествена стъпка за компанията с дългогодишна история на иновации във финансовия сектор, Credissimo затвърждава своя ангажимент към развитието на стартъп екосистемата в страната.

От създаването си Credissimo въвежда иновативни решения в процеса на кандидатстване за онлайн кредит

От създаването си през 2007 г. Credissimo непрекъснато въвежда иновативни решения, като изцяло онлайн процес на кандидатстване за кредит, мигновено одобрение и отпускане на заеми, както и интеграцията на изкуствен интелект в оценката на кредитния риск. С богатия си опит в преодоляването на предизвикателства и създаването на успешни финтех продукти, компанията изиграе ключова роля в подкрепата на нови стартъпи и в насърчаването на иновациите в България.

Изпълнителният директор на Credissimo, Ивелин Камбуров, сподели: "Присъединяването ни към BESCO е поредното доказателство за нашия ангажимент към развитието на иновативната екосистема в страната. Ние сме готови да споделим своята експертиза и ресурси, за да помогнем на младите компании да се развиват и да постигнат успех."

Партньорството между Credissimo и BESCO

В рамките на партньорството Credissimo ще сподели своя опит и знания в няколко ключови области. На първо място, компанията ще предостави ценни познания за разработването и внедряването на авангардни технологии, помагайки на стартъпите да ускорят своето технологично развитие. На второ място, Credissimo ще сподели експертизата си в създаването на финансови продукти, отговарящи на нуждите на съвременните потребители в дигиталната ера. Освен това, със своя богат опит в израстването от стартъп до лидер на пазара, компанията ще бъде ментор на млади фирми в техния път към мащабиране на бизнеса. Не на последно място, Credissimo ще подпомогне BESCO и нейните членове в навигирането на сложната регулаторна среда във финансовия сектор.

Основателят на Credissimo Сокол Янков коментира предстоящата колаборация така: "Като една от първите финтех компании в България, ние в Credissimo познаваме отблизо пътя от стартъп до утвърден лидер в индустрията. Този опит ни дава уникална перспектива за предизвикателствата и възможностите, пред които са изправени младите иновативни компании. Вярваме, че чрез партньорството си с BESCO можем да допринесем значително за развитието на българската стартъп екосистема, споделяйки натрупаните през годините знания, умения и ресурси. Това сътрудничество е естествено продължение на нашата дългосрочна мисия да насърчаваме иновациите и да подкрепяме следващото поколение предприемачи в България".

Credissimo ще се включи активно в различни инициативи на BESCO, насочени към подобряване на бизнес средата и улесняване на достъпа до финансиране за стартиращите компании. Обединените усилия на двете организации се очаква да доведат до значителни постижения в насърчаването на иновациите и растежа на стартъп общността в България.

Това партньорство подчертава двойната роля на Credissimo - да бъде едновременно пионер в своята сфера и катализатор за развитието на българската технологична и предприемаческа екосистема. Компанията е готова да продължи да води чрез пример, показвайки как иновациите могат да трансформират традиционни индустрии и да създадат нова стойност за обществото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:14 | 30.09.24 г.
Още от Мениджмънт виж още