fallback

Денис Стробикин е новият генерален мениджър на "Филип Морис България"

Той наследява досегашния генерален мениджър Демиан Пинтос

15:16 | 01.08.24 г.
Автор - снимка
Създател

От 1 август 2024 г. Денис Стробикин застава начело на екипа на "Филип Морис България", който успешно следва мисията на "Филип Морис Интернешънъл" за изграждане на бъдеще без дим, като разширява портфолиото от бездимни алтернативи на компанията в България.

С богатия си, близо 20-годишен опит на мениджърски позиции във финансите, маркетинга и продажбите, и широка международна перспектива, Денис Стробикин ще допринесе за засилването на пазарното присъствие у нас, за да може пълнолетните пушачи, които иначе биха продължили да пушат, да преминат към научно-обосновани бездимни алтернативи, оставяйки цигарите в миналото.

„Заставам начело на компанията в  България с намерението да продължа постигнатото от моите предшественици. Вече има значителен напредък в страната – повече от 350 хил. пълнолетни пушачи са преминали към основната бездимна алтeрнатива в нашето постоянно разрастващо се портфолио – IQOS. Разширяваме дейността си, отговаряйки на различните нужди на нашите пълнолетни потребители. Напредваме и в разработването на по-устойчив бизнес модел, като прилагаме програми за рециклиране на нашите устройства, като част от усилията ни за намаляване на въздействието от продуктите ни върху околната среда. Знам, че добавянето на стойност чрез поддържане на бизнес партньорства и подкрепа на различни социални инициативи винаги са били приоритет за екипа на "Филип Морис България". Ето защо вярвам, че стъпвайки на нашата организационна култура и ценности, ще продължим да се движим напред към едно по-добро бъдеще за нашите пълнолетни потребители, партньори и обществото като цяло“, коментира новият генерален мениджър на "Филип Морис България".

Кариерата на Денис Стробикин във "Филип Морис Интернешънъл" започва преди близо 20 години. Стартира във финансовия отдел на компанията в Украйна, а през следващите години заема различни длъжности в Молдова, Полша и Румъния, свързани с продажби и маркетинг. На последната си длъжност като директор "Маркетинг и дигитални технологии" във "Филип Морис Румъния", екипът, който той ръководи, постига изключителни резултати в привличането на значителен брой пълнолетни пушачи към портфолиото от бездимни алтернативи на компанията в страната.

Денис Стробикин притежава магистърска степен по бизнес администрация (MBA) от The University of Sheffield във Великобритания. Женен е, с три деца.

Досегашният генерален мениджър на компанията Демиан Пинтос продължава кариерния си път като изпълнителен директор за клъстъра на "Филип Морис Интернешънъл" в Южна Америка, и ще отговаря за държавите Аржентина, Уругвай, Боливия, Чили и Парагвай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:17 | 01.08.24 г.
fallback
Още от Мениджмънт виж още