fallback

Expedia изненадващо отстрани двама ключови мениджъри

Те са уволнени заради "нарушения на фирмената политика"

18:00 | 18.05.24 г.
Автор - снимка
Създател

Expedia Group заяви, че нейният главен технологичен директор и старши инженерен ръководител са били уволнени заради „нарушения на фирмената политика“. Това се е случило само дни след годишната продуктова и партньорска конференция на туристическата онлайн фирма, пише Bloomberg.

Главният технологичен директор Рати Мурти и Сринивас Рачмадугу, старши вицепрезидент продукти и инженерни дейности по основните услуги, вече не са наети в компанията, посочва Expedia в изявление, без да разкрива повече подробности. „Активно търсим кого да наемем на тези позиции и оставаме уверени в нашите технологии, стратегии и служители“, допълва гигантът.

Изненадващият ход беше разкрит само дни, след като Мурти се представи на главната сцена на годишната конференция на Expedia пред бизнес партньори в Лас Вегас, където обяви пускането на асистент с изкуствен интелект.

„Заради конфиденциалност няма да правим повече коментари по въпроса“, посочи Expedia в изявление.

Мурти и Рачамадугу се присъединиха към Expedia през 2021 г., като преди това работеха във Verizon Media, бивше звено на Verizon Communications, където Мурти е била на поста главен технологичен директор повече от година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:00 | 18.05.24 г.
fallback
Още от Мениджмънт виж още