fallback

Дебатът в „Директно“ днес: дипломата или практическите умения са по-важни?

Можете да зададете своя въпрос към гостите на дебата във Facebook страницата на предаването

17:16 | 15.10.24 г.

Едва 1,4 на сто от българите на възраст между 25 и 64 години са участвали в различна форма на обучение през изминалата година. Това показват данни на Евростат. Така страната ни се нарежда на последно място в Европейския съюз по нива на учене през целия живот, а според тях функционалната неграмотност сред учениците е все по-осезаема, което поставя препятствия пред развитието им вбъдеще.

Статистиката за пореден път повдига въпроса произвеждат ли университетите подготвени кадри за пазара на труда. Кое е по-важно за работодателите днес: дипломата или практическите умения? Тази тема ще бъде на фокус в дебата на новия формат на „Директно“ днес, на 15 октомври, от 17:50 часа по Bulgaria ON AIR.

Къде се крие истината и двете гледни точки на въпроса ще представят председателят на Съвета на ректорите проф. Миглена Темелкова и Георги Първанов от Българската конфедерация по заетостта, а водещ на дебатът ще бъде Димитър Абрашев.

Защо с всяка година намалява делът на хората в България, които искат да придобиват още знания, какво е нивото на образование у нас и какви са пробойните в образователната система? На тези и още въпроси ще отговарят гостите в дебата на „Директно“.

Не пропускайте новия вълнуващ и още по-директен формат на предаването днес, от 17:50 часа, по Bulgaria ON AIR. Може да зададете своите неудобни и важни въпроси към гостите в дебата във Facebook страницата на предаването, както и на имейл direktno@bulgariaonair.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:16 | 15.10.24 г.
Още от Медии и маркетинг виж още