fallback

Международните хранителни изложения стартират на 13 ноември в София

Стотици изложители и хиляди посетители се събират в Интер Експо Център; билетите за посещение са в продажба

09:00 | 15.10.24 г.
Автор - снимка
Създател

Ключовите бизнес изложения за хранително-вкусовия сектор МЕСОМАНИЯ, ПЪТЯТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД & ДРИНК и изложението за вино, крафт напитки и гурме храни Wine & Spirits Show ще се проведат от 13 до 16 ноември в София. В рамките на четири дни международните формати ще съберат в Интер Експо Център представители на бизнеса от десетки държави.

МЕСОМАНИЯ, ПЪТЯТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД & ДРИНК и Wine & Spirits Show ще ангажират целия капацитет на Интер Експо Център. Над 16 000 кв.м ще е заетата площ, а над 530 изложители ще представят 800 български и чуждестранни бранда.

„Билетите за посещение ще откриете на www.food-exhibitions.bg“, отбелязват организаторите. Всяко издание на формата е обект на силен чуждестранен интерес. Превърнал се основен за Балканите и Източна Европа, форматът привлича в София български и чуждестранни изложители, бизнес делегации, търговски мисии, инвеститори и групови чуждестранни и браншови участия.

От 13 до 16 ноември ще бъдат представяни машини, материали, технологии, софтуер, креативни решения, иновативни идеи, продукти от близо и далеч. Едновременно с това ще се проведат поредица от съпътстващи събития и формати, сред които са „Сетива без граници“ и брандът „БулевАРТ на вкусовете“, „Форум за женско здраве“ - реализиран от Момичетата от града, Международният пица шампионат, награди „Приз Пак" и др.

Изложенията са плод на партньорството между Интер Експо Център и браншовите организации Асоциация на месопреработвателите в България, Асоциация на млекопреработвателите в България, Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

Снимка: Интер Експо Център

Всички ХВП сегменти – под един покрив

Изложенията създават условия за среща на бизнеса с тясно таргетирани аудитории от всеки сегмент в ХВП. Освен като катализатор присъствието е проводник за нови идеи за развитие на бизнеса, стъпване на нови пазари и сегменти, среща с инвеститори. За постигане на това ИНТЕРФУД & ДРИНК предоставя възможност за запознаване с компаниите от сегментите на храните, напитките, опаковките и машините. БУЛПЕК фокусира вниманието върху хляба, хлебните и сладкарските изделия, суровините, машините и всички елементи, съпътстващи този ХВП-сегмент.

На МЕСОМАНИЯ откриваме машините, съоръженията, адитиви, хладилна и климатична техника, опаковъчни решения, транспортно и специализирано оборудване за месопреработвателната индустрия. Към сегмента на млякото и млечните продукти е насочено изложение ПЪТЯТ НА МЛЯКОТО. „Технологии, машини, лабораторно оборудване, софтуер, подови настилки, суровини, ингредиенти и още много предлага изложението“, споделят от Интер Експо Център.

Добавайки към всичко това и успоредното провеждане на Wine&Spirits Show, всички присъстващи на МЕСОМАНИЯ, ПЪТЯТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК и ИНТЕРФУД & ДРИНК ще могат да се възползват от възможностите за бизнеса, който донася сегментът на виното, крафт-предложенията, спиртните напитки и гурме храните.

Снимка: Интер Експо Център

Новите застъпени сегменти и ключовите съпътстващи събития

„Централно място в концепцията на Международните хранителни изложения е непрестанното проучване и развитие на нови ниши и съпътстващи формати“, казват организаторите. Продължава развитието и на тематиките Био зона и Green line Zone.

През тази година ще бъде надградена платформата за събития „Сетива без граници“ и брандът „БулевАРТ на вкусовете“. „В живописна градска среда, която ще създадем в Интер Експо Център, концепцията отново ще ни пренесе във Вселената на кулинарните продукти и street food-културата, кафето, сладоледа и шоколадовите изкушения“, разкриват организаторите.

Храна и здраве

Храната и здравето ще са фокусът на „Форум за женско здраве“ на 15 ноември. Реализиран от Момичетата от града, в рамките на ИНТЕРФУД&ДРИНК, форматът ще събере в зала Витоша на Интер Експо Център водещи експерти в сферите на метаболизма, хормоналния баланс, напълняването, здравословните режими и практиките за отслабване.

Кулинарни зрелища

Международните хранителни изложения ще предоставят платформата си на много съпътстващи събития. Десетки участници ще се съревновават в поредица от категории на Международният пица шампионат. За 7-и път ще бъде определен топ-пицарят на България. Шампионатът отново ще ни направи съпричастни към децата в нужда чрез събитието „Деца помагат на деца“.

Най-добрите опаковки ще бъдат отличени с престижните награди „Приз Пак". Наред с всичко това, присъстващите на изложенията в Интер Експо Център ще могат да присъстват на поредица от лекции, презентации, дегустации, реализирани от участниците.

За бизнеса, който „не спи“, е особено важно, за да се развива, на едно място да открие всичко, от което се нуждае. Именно заради комплексния си характер Международните хранителни бизнес изложения МЕСОМАНИЯ, ПЪТЯТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД & ДРИНК и Wine & Spirits Show, които ще се проведат от 13 до 16 ноември, са високо ценени от хранително-вкусовия сектор. Билетите за посещение са достъпни на iec.urboapp.com.

Графика: Интер Експо Център

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:44 | 15.10.24 г.
Още от Търговия и потребителски стоки виж още