fallback

PepsiCo сви прогнозата за приходите си, докато потребителите затягат коланите

Клиентите продължават да са по-внимателни с разходите си

18:45 | 08.10.24 г.
Автор - снимка
Създател

PepsiCo понижи прогнозата за приходите си за тази година, след като притеснените финансово потребители, бойкотите в Близкия изток и голямото изтегляне на продукти засегнаха продадените обеми от нейните храни и напитки, пише Bloomberg.

Годишните органични приходи сега се очаква да се увеличат с нисък едноцифрен процент, обяви компанията. Това е под по-ранната прогноза за 4% повишение. Обемите на повечето подразделения са спаднали през третото тримесечие, което е довело до едва 1,3% ръст на органичните приходи, под очакванията на анализаторите.

PepsiCo, която произвежда картофения чипс Lay’s и чайовете Lipton, среща трудности, тъй като по-високите цени в цялата икономика накараха потребителите да бъдат по-внимателни с разходите си или да преминат към по-евтини опции. Компанията очаква инфлацията да се забави, но потребителите да останат внимателни що се касае до стойността, която получават, обяви гигантът в отделен коментар за резултатите.

PepsiCo „ще се фокусира върху стриктното управление на нашите разходи, за да ги приведем в съответствие със средата на забавен растеж, в която работим в момента“, коментира главният изпълнителен директор Рамон Лагуарта.

Той също така посочва „смущения в бизнеса заради нарастващото геополитическо напрежение на определени международни пазари“, тъй като бойкотите в Близкия изток продължават да влияят на американските марки. Компанията все още се сблъсква с предизвикателства, свързани с изтеглянето на Quaker Oats от пазара в края на миналата година.

И все пак PepsiCo записа скромен ръст на продадените обеми на своите подразделения за храни в Европа и Азиатско-Тихоокеанския регион.

Цената на акциите на компанията нарасна с 1% в 10:11 ч. местно време в Ню Йорк. От началото на годината стойността на книжата на гиганта е спаднала с 2 на сто до приключването на сесията в понеделник. За сравнение S&P 500 е нараснал с около 20% през същия период.

Компанията все още очаква печалбата ѝ да нарасне с поне 8% тази година при постоянни валути, обяви Лагуарта. Основната печалба на акция се е повишила с 5% до 2,31 долара през третото тримесечие, в сравнение с година по-рано, при постоянни валути.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:45 | 08.10.24 г.
fallback
Още от Търговия и потребителски стоки виж още