fallback

Unilever съкращава една трета от офис служителите си в Европа

Компанията планира да премахне 3200 позиции на континента до края на 2025 г.

17:04 | 12.07.24 г.

Unilever съкращава една трета от офис служителите си в Европа, тъй като групата за потребителски стоки напредва с плановете си да премахне 7500 работни места по целия свят, пише Bloomberg.

Производителят на сапуните Dove има 128 хил. служители в света. Сега в обръщение към цялата компания мениджмънтът заяви, че до края на следващата година в Европа ще бъдат премахнати 3200 позиции.

Загубите на работни места, които ще бъдат между 10 хил. и 11 хил. в офисите на Стария континент, са част от програмата за производителност, обявена през март.

Главният изпълнителен директор Хайн Шумахер разкри план за стимулиране на растежа и увеличаване на печалбата на Unilever и за премахване на последиците от свръхекспанзията, пропуснатите възможности и неуспешните сливания и придобивания.

Изпълнителният директор, който беше назначен, след като инвеститорът активист Нелсън Пелц взе дял в компанията, също така иска да отдели звеното за сладолед на конгломерата като част от амбициозно предложение за връщане на бизнеса към успеха след години на слабо представяне.

Говорител на Unilever потвърди подробностите за броя на съкращенията в Европа, след като за тях бе съобщено по-рано от Financial Times.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:04 | 12.07.24 г.
fallback
Още от Търговия и потребителски стоки виж още