fallback

Изложението СИХРЕ събира хорека сектора от 13 до 16 февруари

Испанският готвач с три звезди Michelin Кике Дакоста пристига в България за форума за висша кулинария GastronomiX

13:12 | 08.02.24 г.
Автор - снимка
Създател

Изображение: ИЕЦ

Ключов за хорека сектора ще бъде периодът от 13 до 16 февруари. Тогава в Интер Експо Център ще се проведе хорека изложението СИХРЕ. През тази година форматът обединява платформата си #RetailShow и с Wine&Spirits Show, насочени към ритейла, виното, крафт напитките и гурме храните. Паралелно ще се проведе и форумът за висша кулинария – GastronomiX. Специално за него у нас пристиге световноизвестният кулинар Кике Дакоста, чийто ресторант Quique Dacosta Restaurante е оценен с три Michelin звезди.

Българското хорека изложение СИХРЕ предлага решения за професионално кухненско, барово и сладкарско оборудване, обзавеждане и консумативи за хотели и ресторанти, интериорен текстил, облекло, реклама и разбира се – софтуер. Това от своя страна привлича интереса на посетители от различните хорека сфери. Сред тях – мениджъри, собственици и представители на ресторанти, барове, кетъринг компании, пицарии, хотели, вериги за бързо хранене, супермаркети, дистрибутори, хлебарство и следкарство, строителни компании, консултантски агенции и др.

Изображение: ИЕЦ

„Последните издания превърнаха СИХРЕ във важно събитие и незаобиколим фактор за хорека сектора в България, на Балканите и в Източна Европа“, посочват организаторите.

1 посещение = 3 възможни посоки за развитие на бизнеса

Присъствието на СИХРЕ 2024 ще даде възможност всеки посетител и изложител да развие бизнеса си в три посоки. Това се случва благодарение на изложенията #RetailShow и Wine&Spirits Show, които ще се проведат по същото време в Интер Експо Център. Всъщност с билета си за СИХРЕ ще можем да посетим и другите две изложения както и форума за фисша кулинария GastronomiX. Основен партньор на GastronomiX 2024 е МЕТРО.

Изображение: ИЕЦ

„#RetailShow и Wine&Spirits са насочени към ритейла, виното, крафт напитките и гурме храните. Това са два икономически сегмента, тясно свързани с хорека сектора. Успоредното им провеждане ще изгради цялостна екосистема за бизнеса“, споделят организаторите. И допълват, че по този начин се постига изначално заложената в изложенията цел – да предоставя условия за цялостно развитие на бизнеса.

Приключения във Вселената на кулинарията

СИХРЕ 2024 ще предложи и наслада за сетивата и възможност за надграждане на професионалните умения. Това ще се случи благодарение на кулинарния форум GastronomiX. Специално за него у нас пристига световноизвестният кулинар Кике Дакоста, чийто ресторант Quique Dacosta Restaurante е оценен с три Michelin звезди. Шеф Кике Дакоста e известен с артистичното си кулинарно изразяване.

Изображение: ИЕЦ

GastronomiX 2024 ще даде пълна свобода за развихряне на топ-кулинарни имена, които ще представят на публиката смелите си идеи. Сред кулинарите ще бъдат: шеф Лорен Морено, шеф Доменико Десианте, шеф Лука Еспозито, суши-шеф Микел Панкар, Уолтър де Кампос Нето, шеф Петко Костадинов, шеф Юри Велев, шеф Калоян Колев, сомелиерът Георги Върбанов, шеф Веселин Дойков, сладкарят Ива Калоянова, Arpad Szucs, барманът Ангел Тумбев, сладкар-декораторът Тихомира Колева, Милен Златев и др.

Българското хорека изложение ще стартира на 13 февруари. Вратите на СИХРЕ ще са отворени за посетители между 10.00 и 18.00 ч. Своя билет за посещение можете да закупите през сайта www.sihre.bg както и на касите на Интер Експо Център.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:53 | 08.02.24 г.
Още от Търговия и потребителски стоки виж още