fallback

Консерви за армията? Bonduelle отрича слуховете за подкрепа на Русия

Компанията продължавала дейността си в страната с единствената цел да осигури достъп до храна на населението в Русия и съседните държави

09:12 | 03.01.23 г.
Автор - снимка
Създател

Френският производител на консервирани зеленчуци Bonduelle отрича съобщенията, че доставя продукти на руската армия. Снимки в руската онлайн мрежа „Вконтакте“, на които се виждат войници с консерви Bonduelle и поздравителна картичка с новогодишни пожелания за „бърза победа" в Украйна, са фалшиви, съобщи компанията. „Ние не раздаваме пакети на войници“. 

От друга страна, групата потвърди участието си в кампанията „Кошници на добра воля". Кампанията, организирана от Руската хранителна банка, има за цел да събере продукти за нуждаещите се и „не е свързана с армията", подчертава говорителка на Bonduelle.  

The Bonduelle group denies the information spread about it on Russian social networks. pic.twitter.com/elpXvtOOtC

— Bonduelle Group (@Bonduelle_Group) December 31, 2022

След като снимките, за които Bonduelle твърди, че са фалшиви, се появиха в интернет, се появиха и призиви за бойкот на френската компания. В публикация от град Яржево във „Вконтакте“, която междувременно е изтрита, се посочва, че Bonduelle е изпратила 10 хил. пратки на руски войници.

Bonduelle е една от малкото френски компании, които продължават да развиват бизнес в Русия след началото на войната в Украйна. „Групата Bonduelle продължава дейността си в Русия с единствената цел да осигури достъп до храна на населението в Русия и съседните страни", заявиха от концерна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:16 | 03.01.23 г.
fallback
Още от Търговия и потребителски стоки виж още